Şehit Ahmet Budak'ın İsmi Unutulmayacak

Hakkari'de PKK'lı teröristlerin katlettiği Ahmet Budak'ın adı Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde Çeşmeye Verildi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Hakkari'de PKK'lı teröristlerin katlettiği Ahmet Budak'ın adı Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde Çeşmeye Verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce 2016 yılında katledilen, 26. Dönem AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak'ın adı Şemdinli'de çeşmeye verildi.

14 Eylül 2016'da evinin kapısının önünde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Budak'ın ismi ilçede yaşatılacak.

Açılışa İlçe Kaymakamı  Ali Ekber ATEŞ Belediye Başkan Vekilimi Halit Alp Ak Parti İlçe Başkanı Salih İNAN,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İNAN 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Hakkari İl Başkanı Davut CEVİZCİ, 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Şemdinli İlçe Başkanı Abdulhadi AK. Şehidimizin  Ağabeyi Mehmet Budak ve Şemdinli Halkı Katılım Sağladı.

İlçe Kaymakamı ATEŞ burada yaptığı açıklamada, Ahmet Budak'ın 2016 yılında bölücü terör örgütü tarafından bir bayram sabahı, evinin önünde ailesinin yanında şehit edildiğini anlattı.

Şemdinli'de sağlanan huzur ortamında Ahmet Budak'ın da çok payı olduğunu dile getiren Saklı, şöyle konuştu:

Bugünün huzurunda onun çok payı var. Hem öğrencilerle hem de Desteğe Muhtaç ailelere  ciddi destekleri  olmuş. Kim bu ülke için taş üzerine taş koyarsa mutlaka terörün hedefinde oluyor. Rahmetli Ahmet Budak şerefiyle yaşayıp şerefiyle de şehit olmuştur. Böyle bir okula isminin verilmesini talep ediyorduk. Şehidimiz bu ülkede ezanlar dinmezsin, bayraklar inmesin, ülke bölünmesin diye canını verdi. Biz de inşallah bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ahmet Budak'ı her fırsatta anacağız"

Şehit Ahmet Budak'ın ağabeyi Mehmet Budak da kardeşinin hak yolunda yürüyen ve gençlere rehberlik eden biri olduğunu söyledi.

Şehidin adının Yaşanmasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Mehmet Budak, "Şehit edilmesindeki en büyük etken devletine milletine sadık olmasıydı. Gençlere rehberlik eden, hak yolunda yürüyen bir insandı. Bu yüzden PKK terör örgütü tarafından hedef halindeydi ve bir bayram sabahı çocuklarının gözleri önünde şehit edildi. Şehit edilişinden sonra bizleri unutmayan başta Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Valimize ve Kaymakamımıza 15 Temmuz Milli İrade Ocaklarına teşekkür ederim, diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN