Parti Rozetini Çıkaran Ağbaba Ben Bu Kente Aşığım

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Malatya'ya âşık olduğunu ve 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için gövdesini taşın altına koyduğunu ifade ederek, 'Bu kentte doğdum, büyüdüm, yaşadım, burada öleceğim.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Ben bu kente aşığım. Malatya’nın her karışını seviyorum. Burada herkes var çünkü burası Malatya ittifakı” dedi. Ağbaba, parti rozetini çıkarıp, İl Başkanı Barış Yıldız’a teslim ederek, parti ayrımı gözetmeden Malatyalıların tamamına hizmet edeceğini söyledi.
31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Veli Ağbaba, memleketi Malatya’da büyük bir coşkuyla karşılandı. 
Malatya’da parti il binası önünde partililerle bir araya gelen Ağbaba, “Milletvekili seçildiğim 2011 yılından beri sizlere layık olmaya çalıştım. Bana verdiğiniz oyların hakkını vermek için tüm gücümle uğraştım. Yıllardır Malatya’yla yatıyor, Malatya’yla kalkıyorum. Kayısı üreticisinden tütün üreticisine, kanalizasyonla sulama suyu sorunundan bitirilmeyen barajlara göletlere, çevreyolundan adliye binasına, hızlı trenden hastanelerine bu kentin ne derdi ne sorunu varsa, konuşan dile getiren en gür ses Veli Ağbaba’nın olmuştur. Bu kez Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım” ifadelerine yer verdi. 
Ağbaba, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Malatya’nın en büyük milliyetçisi olduğunu ifade ederek, “Birileri gibi aday olunca Malatya’ya gelenlerden değilim” dedi.
“MALATYA’DA SANKİ DEPREM OLMAMIŞ GİBİ DAVRANDILAR”
CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde, yoğun kalabalığa konuşan Ağbaba, “Malatya için elimi değil, gövdemi taşın altına koymak, Malatya’yı ayağa kaldırmak için geldim” dedi. 
 “Malatya’nın sahibi yok” denildiğini aktaran Ağbaba, “Malatya’nın sahibi olduğunu hem pandemi hem de depremde gösterdik. Birileri Ankara’dakiler üzülür diye Malatya’da sanki deprem yokmuş gibi davrandılar. AFAD bile “Malatya az hasarlı illerin başında geliyor, ödemeler Elazığ’dan yapılacak” dediler. Bunu söyleyenlerin sadece gözleri değil yürekleri de kör. Malatya’ya yerle bir olmuş, yok olmuş adeta tarlaya dönmüş hala Malatya’da birileri deprem yokmuş gibi davranıyorlar. Malatya’nın nasıl yerle bir olduğunu Türkiye’ye duyurdum” dedi. 
“MALATYA’NIN EN BÜYÜK MİLLİYETÇİSİ BENİM”
“Malatya’nın evladıyım, aşığıyım, milliyetçisiyim” diyen Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Milliyetçiliği yerli yersiz kullananlar olabiliyor. Ama şunu iddiayla söylüyorum; benden daha büyük Malatya milliyetçisi Malatya’da yok. Benden daha büyük Malatya’yı seven, Malatya milliyetçisi yok. Hodri meydan diyorum; bunu siyasetçilere, kenti yönetenlere, yıllardan beri Malatya’nın ekmeğini yiyenlere söylüyorum. Malatya’daki siyasiler içerisinde Malatya’nın en büyük milliyetçisi Veli Ağbaba’dır. Milliyetçilik öyle lafla olmaz. Milliyetçilik, kentin hakkı yenildiğinde hakkını yiyenlerin yakasından tutmakla olur. Milliyetçilik, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Malatya’yı konuşmakla olur. Milliyetçilik, Malatya’nın değerlerini tartıştırmamakla olur. Milliyetçilik kendi değerlerini savunmakla olur. İlk vaadim; depremden sonra Malatya’yı ayağa kaldıracağız ama sağcı, solcu, muhafazakâr, ülkücü herkesin yüzünü güldüren kim var Kemal Sunal, İlyas Salman var. Bu kente ciddi bir Kemal Sunal Kültür Merkezi yapmak benim boynumun borcu olacak. Başka memlekete nasip olmaz bu kadar yiğit insanı yetiştiren il. O değerlerin hepsine sahip çıkacağız. Bizim gönlümüz aşkla dolu, bu memleketi gülistan yapacağız.”
“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”
Yakasındaki CHP rozetini çıkarıp, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’a veren Ağbaba, “Bu depremde kim ayrım yaptıysa ona lanet olsun. Bugün bir iddia ile yola çıkıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekiliyim, her kademede görev yaptım, onur duyuyorum. Yakamda CHP rozeti var, bugün bu rozeti çıkaracağım ve herkesin belediye başkanı olacağım. Malatya’da sadece bir gurubun değil tüm Malatya’nın belediye başkanı olacağıma namusum, şerefim üzerine söz veriyorum” dedi.
“BEN MALATYA’NIN ADAYIYIM”
Veli Ağbaba, pandemi ve depremde Malatya için çalıştığını ifade ederek, “Partim yoktu, Malatya’nın milletvekiliydim. Ekmek, su dağıtırken, geçmiş olsun derken bir kişi “Ayım yaptın” derse utanırım. Bir büyük yıkımla karşı karşıya kaldık. İkinci depremde enkazın altında kalmaktan son anda kurtuldum. Birebir hep birlikte depremi yaşadık. Büyük acı, felaket yaşadık. İlk günden itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 150 bin ekmek getirttim. Elazığ’dan, Tunceli’den ve çevre illerden pastane ve dükkânları açtırdım. Ateşin başında ısınmaya çalışan, su ve ekmek bulamayan hemşerilerimin yanında oldum. Türkiye’deki tüm belediyelerin imkânlarını Malatya’ya aktarmaya çalıştım. Tüm belediyelerimizin imkânlarını Malatya’ya getirmeye çalıştım. Malatya’nın nasıl bir yıkıma uğradığını da Türkiye’ye göstermeye çalıştım. Malatya, ilçeleri ve beldeleri yok olmuştu. Şehir tarlaya dönüştü ama birileri görmezden, duymazdan geldi. Bir Türkiye’ye duyurmaya çalıştık. Malatya adeta tarla durumunda ve hala bir adım atılabilmiş değil. Ben bir partinin adayı değilim; Malatya’nın adayıyım. Ben, Malatya ittifakının adayıyım” diye konuştu. 
“MALATYA’DA HIRSIZLIK VE GÜVENLİK PROBLEMİ VAR”
Malatya’nın depremde büyük yıkım yaşadığını dile getiren Ağbaba, “Kentimiz yok olmuş durumda, Türkiye’nin en temiz havasına sahipti, beşinci kirli havası oldu. Depremde doğru yönetim olmadığı için birde asbest tehlikesiyle karşı karşıya kaldık. Hala yıkılmayan binalar, kaldırılmayan enkaz, temeli atılmayan evler, iş yeri teslim edilemeyen esnaf, kontrolsüz yıkılan binalar var. Malatya’da ev yok, kiralar 5-6 kat arttı. İnsanların başlarını sokabilecekleri ev yok. Konteynerlerde sorun yaşanıyor, 117 bin kişi hala konteynerlerde yaşıyor. Ciddi bir yönetim boşluğu nedeniyle çocuklarımız ve gençlerimiz uyuşturucu ile karşı karşıya. Malatya’da büyük bir hırsızlık, güvenlik problemi var. Bu kenti yönetenler ne yapıyor? “Bu kentin sahibi yok” deniliyor, aslına bu kenti yönetenlerin sahibi yok. Kent ciddi bir hırsızlık ve güvenlik problemiyle karşı karşıya kaldı. Allah nasip eder belediye başkanı olursam; bu sorunları çözmek için gerekirse yaka tutacağım, gerekirse bağıracağım bu meseleyi çözeceğim” ifadelerine yer verdi. 
“EŞİT HİZMET ETMEK İÇİN GELİYORUM”
Ağbaba, konuşmasının devamında “Buraya kavga etmek ya da nefret tohumları ekmek için gelmiyorum. Ben buraya hoşgörü tohumları ekmek, bir Malatya’yı barıştırmak için geliyorum. Malatya’nın Yeşiltepe’siyle Bostanbaşı’sını, Cemal Gürsel’iyle Zafer Mahallesi’ni aynı koşullarda yaşatmak için geliyorum. Çeveyolu altı, fakir fukara ayrımını bitirmek için geliyorum. Her yere eşit hizmet vermek için geliyorum. Zenginlerin değil fakirlerin belediye başkanı olmak için geliyorum” ifadelerini kullandı. 
“AKRABAMI İŞE ALIRSAM BENDEN NAMUSSUZU YOK”
Malatya’nın artık güzel işlerle anılacağını kaydeden Ağbaba, “Buraya gelirken bir belediye işçisiyle karşılaştım; “Sen göreve gelirsen bizi işten atacak mısın?” diye sordu. Eğer Veli Ağbaba yarın belediye başkanı olur, bir akrabamı işe alırsam benden namussuzu yok. Bir tane akrabamı belediyenin kapısından geçirirsem benden ahlaksızı yok. O belediyede birilerinin yakını, akrabası diye istihdam etmeyeceğiz. En yoksulunu, evinde ekmeği olmayanı ilk olarak işe alacağız. Belediyeyi akraba cumhuriyeti olmaktan kurtaracağız. Artık Malatya belediyeleri kötü işlerle anılmayacak. Örneğin dünyaya model olmuş gri pasaport ile anılmayacak. Yeşilyurt Belediyesi dünyaya model oldu. “Avrupa Türklere vize vermiyor” diyorlar, beyefendi çözümü bulmuş. Pasaportu veriyor ama giden gelmiyor. Bu tür kötü anılmaları yok edeceğiz. Malatya kötülükle değil güzellik, iyilik, namusuyla, dürüstlükle anılır. Konut yapıyor, millet belediyeye güveniyor gidip ev alıyor ama yıkılıyor. Bunların hepsini bitireceğiz” dedi. 
“ŞATAFATA SON VERECEĞİZ”
Şatafata ve gösterişe son vereceklerini kaydeden Ağbaba, “Şatafata son vereceğiz. Bu memleketi bir gurubun eline teslim edenlerden hesap soracağız. Bütün okullarda çocuklara ücretsiz su ve süt desteği vereceğiz. Öğrencilere burs sağlayacağız. Emeklilere her ay destek vereceğiz. Tarımı destekleyeceğiz. Kayısıya destek vereceğiz. Kayısı üreticinin elinde kalmayacak. Esnafa sahip çıkacağız. Malatya’da hiçbir esnaf sahipsiz kalmayacak. 


“BU KENTTE HERKES MUTLU OLACAK”
Veli Ağbaba, Malatya’yı hiçbir ayrım yapmadan yöneteceklerini, kentte herkesin mutlu olacağını söyledi. 
Ağbaba, “Depremden sonra en büyük sorun uzman işçi bulunamıyor. Belediye olarak istihdam ofisleri kuracağız. Her gencimizi meslek sahibi yapacağız. Mülakatı göreve geldiğimizde kaldıracağız. Hak eden işe girecek” ifadelerini kullandı. 
Veli Ağbaba, AK Parti adayı Sami Er’i de eleştirerek, “Birileri gibi aday olunca Malatya’ya gelenlerden değilim. Bu kentte doğdum, büyüdüm, yaşadım, burada öleceğim. Ben bu kente aşığım. Kenti aşkla seviyorum. Malatya’nın her karışını seviyorum. Burada herkes var çünkü burası Malatya ittifakı. Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak ve bu memlekete hak ettiği değeri kazandırmak için çıktığım bu yolda hepinizden desteklerinizi bekliyorum” dedi. 
“BİZ KAZANINCA MALATYA KAZANACAK”
Malatya’da çok sorun ve sıkıntı olduğunu dile getiren Ağbaba, “Malatya’yı Malatyalılarla yöneteceğiz. Haksızlıklar var, bunları çözeceğiz. Öğrenciler okula gidemiyor çünkü bodrum katlarda eğitim görüyorlar. Bu kentte hak etmeyene sosyal yardım verilmeyecek, fakir fukaraya verilen sosyal yardım en az beş kat artacak. Bu kentin değerlerini birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Bu kenti tekrar zenginleştireceğiz, kimse yoksulluk çekmeyecek” diye konuştu.
Ağbaba, Malatya’da hiçbir ayrımın olmayacağını ifade ederek, “Bir uzun yola çıkıyoruz. Umutsuzluğa kapılmayın. Malatya’dan gidenlere sesleniyorum; bu İl sadece Doğunun değil Türkiye’nin en güzel ve mutlu kenti olacak. Yıllardır belediyeyi hangi parti yönetiyor, kime oy veriliyor diye bakmadım. Yeter ki Malatya’ya hizmet gelsin, hemşerilerim rahat etsin, sorunları çözülsün diye uğraştım. “Benim partimin oyu ne kadarsa ben de ona göre çabalayacağım” demedim. Deprem olduğunda belediye kendi ellerinde olduğu halde, Malatya’yı sahipsiz bıraktılar. Bahaneler buldular. Ben burada kendi ellerimle bulduğum yardımları dağıtırken onlar gibi hemşerilerimi birbirinden ayırt etmedim. Kimseye necisin diye sormadım. Hatta bize ayrıcalık yapmadın diye gönül koyanlar oldu. Bu yüzden ben sizden oy isterken parti rozetimi takmayacağım. Sadece Veli Ağbaba için değil, dünyanın en güzel şehrini tekrar ayağa kaldırmak için desteklerinizi istiyorum. Biz kazanınca, Malatya kazanacak” dedi. 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN