MGC'den Basın mensuplarına maske desteği

MGC'den Basın mensuplarına maske desteği

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Korona virüs salgını ve sokağa çıkma yasağına rağmen görev başında bulunan basın mensuplarını ziyaret eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner basın mensuplarına maske desteğinde bulundu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, yaklaşık bir aydan beri, Malatya'da vatandaşların olduğu gibi basın mensuplarının da maske sıkıntısı çektiğini belirterek, Ankara'da Malatyalı bir işadamının gönderdiği maskeleri sokağa çıkma yasağına rağmen görev başında bulunan Anadolu Ajansı bürosunu ziyaret ederek basın mensuplarına maske dağıttı. 

MGC Başkanı Vahap Güner Salgının yayıldığı bir aydan beri Malatya'da yaşanan maske sıkıntısının Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerinin girişimleriyle bu hafta içerisinde giderilmesini beklediklerini belirterek "bir aydır maske sorunu Malatya'da da yaşanıyor. Basın mensupları dahi maskeye güç bela uşlaşırken vatandaş nasıl ulaşabilir. Hergün maske üretim duyuruları yapılıyor ama maske hala yok. Bir hemşerimiz talebimiz üzerine MGC'ne maske gönderdi. Bu maskeleri Basın kuruluşlarımızın bürolarını dolaşarak meslektaşlarımıza teslim ediyoruz. Basın mensuplarının da bu maskeleri günlük değiştirmesi gerekiyor. Ama Basın çalışanları bu maskeleri yıkayıp tekrar kullanıyorlar. Bu nedenle çalışan gazeteciler, özellikle de sokağa inen gazetecilerin maske ihtiyaçları var. Basın kuruluşlarında yeterince maske bulundurulması gerekiyor. Ancak vatandaşlara da bir an önce maske dağıtımı yapılarak maske sıkıntısına son verilmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Pazartesi gününden itibaren çok sayıda ekiple maske dağıtımı yapacaklarını açıklamıştır. Bir an önce maskeler vatandaşa ulaştırılmalıdır" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN