Meteoroloji Malatya'yı sarı kodla uyardı!

Meteoroloji Malatya'nın da içerisinde bulunduğu 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Birçok kent için yoğun kar yağışı uyarısı yapılırken, yurdun doğu kesiminde sağanak, karla karışık yağmur ve kar etkili olacak. Hava sıcaklığının büyük oranda düşeceği kentlerde vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarının iç kesimler ve Doğu bölgelerinde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı, diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yurdun Doğu Bölgesi, çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ile karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

28 kente sarı kodlu uyarı

Meteoroloji, Malatya'nın da aralarında bulunduğu Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Konya, Kahramanmaraş, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Aksaray, Batman, Şırnak, Ardahan ve Osmaniye'ye sarı kodlu uyarıdu bulundu. 

Sarı Kodlu uyarı nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce belirlenen renk kodu uyarı sistemine göre, hava durumu yönündeki 'potansiyel tehlike' anlamına geliyor. Sarı kod ile meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması isteniyor. 

Kaynak:malatyanethaber.com.tr

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN