Malatya Ecza Odası Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı Ziyareti

Malatya Ecza Odası başkanı Ecz. Ebru Sönmez hanımefendi ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiler.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Ziyarette eczacıların yaşamakta olduğu problemler ve bu problemlere ilişkin çözüm yöntemlerini aktaran Malatya Ecza Odası başkanı Ecz. Ebru Sönmez hanımefendi;

" Sürdürülebilir bir ilaç eczacılık hizmet modeli, sürdürülebilir bir sağlık sisteminin olmazsa olmazıdır. Eczacılara hak ettikleri değer mutlaka verilmelidir. İçerisinden geçmekte olduğumuz bu sıkıntılı süreçte ilaç eczacılık hizmetlerimizin sürdürülebilirliği imkansız bir hal almıştır. Bu sıkıntıları tüm kamuoyuna ve ilgili taraflara en güçlü şekilde duyurmak maksadıyla çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz kapsamında 16 Ekim tarihinde başkent Ankara'da Büyük Eczacı Mitingi düzenleyeceğiz. Eczanelerdeki ekonomik çıkmazın, kamu eczacılarının hak kayıplarının, ilaç yokluklarının, kontrolsüz açılan fakülte probleminin ve ilaç fiyat farkları probleminin ivedilikle çözülmesi maksadıyla yürüttüğümüz çalışmalarımızı netice alana dek sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay ise ;

" Ülkemizin dört bir yanında hizmet sunan kıymetli eczacılarımız, üstlendikleri sorumluluğunun bilincinde, toplum sağlığını koruma ve geliştirme ana hedefiyle eczacılık mesleğini onurlu bir şekilde sürdürebilmek için var gücüyle çalışmaktadır. Ancak mesleğin karşı karşıya kaldığı sorunlar, artık katlanılamaz bir boyuta ulaşmış durumdadır. Eczacılık mesleği, benzeri daha önce hiç yaşanmamış bir ekonomik tehdit altındadır. Eczacılar; kira, elektrik, doğalgaz, personel gideri gibi rutin ödemeleri dahi yapamayacak noktaya gelmiş, ecza depolarına ödemeleri birikmiş ve bir kredi borcunu başka bir kredi borcuyla ödedikleri bir borç sarmalına girmişlerdir. En temel işletme giderlerini dahi karşılayamaz duruma gelen eczacıların bu borç sarmalından çıkması için gerekli adımlar ivedilikle atılmalı ve problemler çözüme kavuşturulmalıdır. " diye açıklamalarda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN