Malatya'da Orta Hasarlı Binalar İçin Tarih Uzatılıyor.!

6 Şubat depremleri sonrası akıbetleri belirsiz olan orta hasarlı yapılar için AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, sürenin 6 ay uzatılması için İçişleri Bakanlığı ile görüştüğünü ve talebinin kabul gördüğünü açıkladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Vuslat TV’de canlı yayın konuğu olan Er, orta hasarlı yapılar için yetkililerle görüştüğünü ve sürenin 6 ay uzatılması talebini ilettiğini belirterek, "Orta hasarlı yapılarla ilgili ilçe belediye başkan adaylarımızla birlikte bu konuda üniversitemizle bir görüşme yaptık. Bu arada güçlendirme projelerini inceleme ve onaylama konusunda ilçe belediye yetkilileri de risk almamış imtina etmişler. Bizler belediyede güçlendirme çalışmalarını tasdik edecek ekibe, piyasadaki yapı denetim firmaları ve projeyi yapacak olan proje müelliflerine eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu noktada üniversiteden öğretim üyelerimizle bir bilim kurulu oluşturarak süreci hızlandıracağız. Süre ile ilgili de İçişleri Bakanlığı ile temasa geçerek süreyi 6 ay uzatma talebinde bulundum. Kendileri de kabul ederek 1 Nisan itibariyle sürenin uzatılmasını gerçekleştireceklerini söylediler" dedi.

Orta hasarlı binalarda güçlendirme süreci
İçişleri Bakanlığı'nın Kasım 2023 tarihli genelgesine göre, orta hasarlı binalarda güçlendirme için 29 Aralık 2023'e kadar dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor.

29 Mart 2024'e kadar projelerin ilgili belediyeye teslimi yapılacak.
Tahkikat sonrası Nisan ayı içerisinde güçlendirme işleminin karara bağlanması ve güçlendirilmesine karar verilen yapıların kamuoyuna duyurulması planlanıyor.

Kaynak:malatyanethaber.com.tr

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN