Malatya ciddi yara aldı

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanlığı aday adayı Mimar Yunus Emre Fidanel, gazetemizi ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

31 Mart 2024'de yapılacak olan yerel seçimler için Yeşilyurt Belediye Başkan aday adayı olan Yunus Emre Fidanel, depremlerde ağır hasar alan ve tescilli yapıların bulunduğu Yeşilyurt ilçesini hızlıca ayağa kaldırmak için başkanlık görevine talip olduklarını söyledi. Fidanel, ilçenin yaşanan depremlerde ciddi yaralar aldığını barınma, ticaret ve kültürel yapılarının kaybedildiğini belirtti. Fidanel, vatandaşların cebinden çok fazla paralar çıkmadan yerinde dönüşüm hibe ve kredisinden faydalanarak yeniden evlerine kavuşması için göreve talip olduklarını ifade etti. Fidanel, “Malatya'mız için hizmet etmeye talip olduk. Elimizi taşın altına koyduk. Bildiğiniz üzere 24 Ocak Sivrice'de depreminden beri Malatya'mız ciddi yaralar aldı. Şehrimizin yaklaşık yüzde 45’ini maalesef kaybettik. Bu anlamda barınma alanlarımızı, ticaret alanlarımızı ve kültürel yapılarımızın olduğu turizm alanlarımızı maalesef kaybettik. Özellikle yerine dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi çok önemli. Bakanlığımız bu konuda hibe ve kredi desteğiyle vatandaşımızın yanında olduğunu zaten belirtti. Bizler de inşallah mimar ve mühendis kadrolarımızla Bunu biraz daha formülize ederek daha uygulanabilir hale getirerek vatandaşlarımızın da cebinden çok ciddi paralar çıkmadan yerine dönüş hibe ve kredisinden faydalanarak yeniden evlerine kavuşması adına bu göreve talip olduk” dedi. 

Tescilli yapıların ayağa kaldırılması lazım 
İlçede birçok tescilli ve tescillenmeye müsait yapıların olduğunun altını çizen Fidanel, “Gündüzbey ve Çırmıktı kültürel yapıların çok yoğunlukta olduğu bir bölge. Yaklaşık Yeşilyurt ilçe sınırlarında 117 civarında tescilli yapımız var. 250 civarında da tescillenmemiş ama tescillenmeye müsait yapılarımız var. Bunların hemen hemen hepsini bu depremlerle birlikte kaybettik. Buralar bizim kültürel alanlarımız. Turizm alanlarımız. Buraların da ayağa kaldırılması Malatya için ve Yeşilyurt için gerçekten çok önemli. Ticarethanelerimizi çarşı merkezinin yıkılmasıyla beraber kaybettik. Bir an önce Malatya'da hem Battalgazi'de hem de Yeşilyurt'ta alt ticari merkezler oluşturarak esnafımızın bir an önce ticaretini yeniden yapmasına imkan ortamın sağlanması gerekiyor.  Bu üç maddenin Malatya için gerçekten vazgeçilmez ve acil olduğunu çok iyi biliyoruz. Eğer bir bu üç ayağın birinde bir hata çıkarsa göçün önüne geçemeyeceğiz maalesef. Ciddi bir göç verdik. Bu giden göçümüzün yeniden Malatya'ya dönmesi adına bu çalışmalar hızlıca yapılması gerekiyor. Bizler de bu göreve bu çalışmaları hızlıca yapmak adına talip olduk” diye konuştu.  

Kaynak:malatyanethaber.com

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN