MAGİNDER'den net mesaj: ithal aday istemiyoruz

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, Malatya Büyükşehir Belediyesi için işi bilen ve kentin yaralarını saracak bir ismin aday gösterilmesi gerektiğini ifade ederek kent dışından bir aday gösterilmesini istemediklerini söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, Malatya Büyükşehir Belediyesi için işi bilen ve kentin yaralarını saracak bir ismin aday gösterilmesi gerektiğini ifade ederek kent dışından bir aday gösterilmesini istemediklerini söyledi.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi partiler adaylarını açıklarken, Malatya için ise gözler 15  Ocağa çevrildi. AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayının netleşeceği bu tarih öncesi açıklamalarda bulunan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, ‘ithal’ aday uyarısında bulundu.
Dernek olarak tek dertlerinin Malatya olduğunu belirten Karademir, “Yıkılmış, çökmüş bir şehri ayağa kaldıran her adaya destek vereceğimizi açıklamıştık. Bizim için bu nedenle aday adaylığı başvurusu yapmış bütün adayların kıymetli olduğunu daha önce de belirtmiştik. 15 Ocak’ta açıklanacak büyükşehir adayı bizim için çok önemli. Biz her adaya adaya eşit mesafede desteğimizi sunduk ama şunu belirtmek istiyoruz ki Malatya’mız 6 Şubat’ta tamamen yıkıldı. Çok ağır bir yara aldı. Biz şehrin hafızasını bilen, ekibi olan, şehri ayağa kaldıracak, deprem döneminde vatandaşımızın yanında olan, yaralarını sarmaya çalışan, vatandaşa her türlü imkânı, hizmeti sunmaya çalışan aday adaylarına öncelik verilmesini gerektiğini söylüyoruz. Ve yine dışarıdan aday istemediğimizi belirtmek istiyoruz. Dışarıdan gelecek bir adayın şehri ayağa kaldıramayacağını, zaman kaybı yaşayacağını düşünüyoruz. Çünkü Malatya’nın kaybedecek bir saniye bile vakti yok. Daha önce de bunu söylemiştik. Ekibi olan bir kişinin Malatya’yı bilen bir kişinin deprem döneminde Malatya’da bulunan bir ismin Belediye Başkanlığı yapması bizim için çok önemli. Biz bunu Büyükşehir Belediyesi için söylüyoruz çünkü Büyükşehir Belediyesi Malatya mızı yeniden inşasını, yeniden ayağa kalkmasını gerçekleştirecek en etkili kurumdur” dedi.
Dernek olarak siyasetin hiç bir noktasında olmadıklarını ifade eden Karademir, “Belediye bizim için çok önemli, biz de bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin sorunlarıyla biz de boğuşuyoruz. Belediye başkanının da bu sorunlarla hızlı bir şekilde hizmet verip sorunları çözeceğine inanıyoruz. Bu anlamda Malatya’nın, hükümetimizin, devletimizin Malatya için açıklayacağı isimin eğer dışarıdan bir isimle devam etme gibi bir sürece girdiği zaman Malatya’nın sıkıntıya düşeceğini, iş dünyası olarak bunu sesimizi duyurmak adına tekrardan dile getirmek istedik. İnşallah memleketimiz için hayırlı bir karar alınır. Malatya için Malatya’nın ve Malatya’daki vatandaşlarımızın da en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Devletimizin her zaman yanındayız. Verilecek karara da saygı duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ama Malatya’mız için gerçekten de dışarıdan aday sorun olur. İnşallah devlet büyüklerimiz sözümüzü duyarlar. 11 aydır Malatya da olmayan birileri bu şehir için de ne yüzle gezecek. Depremzede vatandaşımızın yüzüne nasıl bakıp oy isteyecek. Malatya için hayırlı bir karar alırlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN