İçişleri Bakan Yrd. Mehmet Ersoy'dan Maraşlılar Derneğine Ziyaret

İçişleri Bakan Yrd. Mehmet Ersoy'dan Maraşlılar Derneğine Ziyaret

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

24 Ocak ta merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde olan ve Malatya’yı da etkileyen depremle ilgili Malatya’ya gelerek incelemelerde bulunan İçişleri Bakan yardımcısı Mehmet Ersoy Malatya ziyareti esnasında Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneğini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini bildirdi.
       Kavaklıbağ Mahallesi Göktuğ sokakta bulunan Malatya Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği ziyaretine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Kahramanmaraş E. Milletvekili Sıtkı Güvenç, Malatya E. Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl  Başkanı İhsan Koca birlikte geldikleri ziyarette Malatya vergi dairesi başkanı Yunus Boyraz, SGK Merkez müdürü Mustafa Gürbüz, Çevre Şehircilik Şube Müdürü İsrafil Bayazıt,  ADO Dondurmalarının sahibi iş adamı Hacı Abdullah Usta, Dernek Başkanı Mehmet Yıldız tarafından karşılandı.
         Maraşlılar derneğinde bir süre sohbet eden İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy yaptığı konuşmasında “ Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde yılıcı bir deprem yaşadık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Deprem olduğundan dakikalar sonra devletimiz her türlü imkânları seferber ederek deprem olan alanlarda arama ve kurtarma faaliyetlerine çok hızlı başladı. 
          Afad ve Kızılay ile birlikte anında müdahale ile hem can kaybının en aza indirilmesi sağlandı hem de soğuk kış gününde insanlarımızın mağdur olmaması için Gıda, Barınma, yakacak gibi acil ihtiyaçlar sağlandı. Yani yaralar devletimizin yetkili birimleri tarafından sarılmaya başlandı. Arama kurtarma faaliyetlerine Türkiye nin dört bir yanından gelen uzman ekiplerin müdahalesiyle kayıplar en aza indirildi. 
          Bu gün geldiğimiz Elazığ da incelemelerden sonra Malatya’daki zarar gören bölgeleri de gezdik. Hayatını kaybeden ailelere başsağlığı diledik yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunduk. Şimdi de Malatya Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneğini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.
           Türkiye deprem bölgesinde olduğundan her an böyle doğal afetlere hazırlıklı olmalıyız. Devletimiz her türlü doğal afetlere hazırdır. Bunu şu anda yaşadığımız Elazığ ve Malatya depreminde yaşadık. Dakikalar içerisinde devletimiz her imkanı bölgeye sevk ederek konuya hakim olmuştur. Bu da kayıpları en az seviyeye indirmiştir. ”
           
         
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN