HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Dinç'ten Başkan Güder'e Ziyaret

HÜDA-PAR Mersin Milletvekilimiz Faruk Dinç deprem bölgeleri ziyaretleri kapsamında geldiği Malatya'da Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i ziyaret etti.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

 HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç deprem bölgeleri ziyaretleri kapsamında geldiği Malatya’da Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i ziyaret etti. 

         HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA-PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, HÜDA –PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ve beraberindeki heyet Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i makamında ziyaret etti.

Başkan Güder, deprem bölgelerinde oluşan yıkımı yerinden görmek üzere Malatya’ya gelen HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç’e deprem sonrasında yapılan çalışmalardan bahsetti.  

BAŞKAN GÜDER: “ŞEHRİMİZİ AYAĞA KALDIRIRKEN YATIRIMLARIMIZI DA SÜRDÜRDÜK”

         Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, deprem sonrasında yaraların sarılması noktasında çalışmaları hızlandırdıklarını ifade ederek, “Deprem ilimizi çok fazla etkiledi. Bir taraftan ağır hasarlı binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz, diğer taraftan da şehrin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmaları başlattık. Kısa süre içerisinde de şehrimizi toparlayacağız. Şehrin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalar yaparken, belediye hizmetlerini de yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Battalgazi’de alt cazibe merkezleri oluşturma hayalimiz vardı. Bunu öncelik alarak çalışmalar başlattık. 

         Derme ıslah projesiyle de start verdik. Malatya’nın en gözde yerleri oldu. Aynı bölgede birde kentsel dönüşüm projesi başlatmıştık. Onda da sona gelindi ve kısa sürede vatandaşlarımıza evlerinin teslimi yapılacak. Yine Orduzu bölgemizde Çınar parkımız var orada da güzel bir çalışma başlattık. Bu yapmış olduğumuz çalışmalar bölgenin kaderlerini etkileyen çalışmalar. Gelinciktepe’miz var. Orada deprem konutları yapılmıştı. Şuan orası bizim rezerv alanımız oldu. 

         Tarihi Kültürel eserlerimizin olduğu Eskimalatya’mız var. 2020 depreminde hasar alan yerimizdi. Şuan orada çok güzel bir meydan çalışması yaptık. Güzel bir düzenlemeye tabi tuttuk. 150 bin metre karelik bir alan yaptık. Hasırcılar’daki projemiz bölgenin prestijli bir projesi oldu. 5 yıllık zaman zarfında 2020 deprem, 2 yıl pandemi ve 2023 depremine rağmen başarılı bir belediyecilik gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Amacımız halka hizmet hakka hizmet.” ifadelerine yer verdi.

MİLLETVEKİLİ DİNÇ: “MALATYALILAR BİZE EVİNİ, GÖNLÜNÜ AÇTI”

         2 gündür Malatya’da olduklarını ifade eden HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç de “Depremin ardından bölgede dağ bayır demeden gezerek incelemelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinledik. Kırılan kanatlarına merhem olmaya çalıştık. Allah razı olsun herkes bizlere hem evini hem gönlünü açtı. 

         Özellikle depremde en çok etkilen ilçelerden olan Battalgazi’de Belediye Başkanımız Osman Güder’i ziyaret etmek istedik. Mersin Milletvekili olsak da Türkiye’nin dört bir yanı bizimdir. Şehir bizim için fark etmiyor.  HÜDA-PAR Olarak her ilimiz her ilçemizi gezerek vatandaşlarımızı tek tek dinliyoruz. Biz şov yapma peşinde değiliz, memleketimize hizmet etme gayretindeyiz. Bu hizmeti de ibadet aşkıyla yapıyoruz. 

           Malatya’da vefat sayısı az anacak yıkım olarak gerçekten büyük bir yıkım var. Nereye gidersek gidelim her yerde yıkımla karşılaştık. Malatya’nın büyük bir yükü var.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN