Hayvan Üreticileri Devletten Yem Desteği Bekliyor…

Hayvan Üreticileri Devletten Yem Desteği Bekliyor…

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

RAMAZAN KIRMA “ İTHAL HAYVAN İSTEMİYORUZ “

 

 

        Malatya Canlı Hayvan pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma canlı ithal hayvanların ülkeye girişine sert tepki göstererek “ Canlı ithal Hayvan ülkemizde istemiyoruz. Yerli Malı Yurdun Malı en iyi et yerli et “ diyerek tepki gösterdi.

        Yurdumuzun özellikle Tarım ve hayvancılık alanında kendi kendine yeten ülkeler sıralamasında üst seviyelerde iken son yıllarda artan yem maliyetleri, besicilik yaparak geçimini sağlayan Köylerde bin bir emekle yetiştirilen Küçük ve Büyükbaş hayvanlar artan girdi maliyetleri nedeniyle bitme aşamasına geliyor.

         Yıllarca geçimini Besicilikten sağlayan üreticiler son yıllarda getirilen canlı ithal hayvanlar nedeniyle de çok zor duruma düşmüş vaziyette. Rekabet edemeyecek duruma gelen Üreticiler şu günlerde kara, kara düşünürken Hükümetten yemlerdeki artan girdilere çare bulunmasını istiyorlar.

         Malatya Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma hayvan üreticilerinin sesi olarak sorunları dinleyip yetkili mercilere iletiyor. Başkan Ramazan Kırma açıklamasında “ Son yıllarda ülkemize getirilen ithal hayvanlar yüzünden yerli üreticimiz bitme aşamasına geldi. 3- veya 5 bilemediniz 10 tane hayvanı olan üreticilerimiz çocuklarını okutmak için, geçimlerini sağlamak için canla başla çalışıyorlar ama yine de yemdeki pahalılık yüzünden her geçen gün zarar ediyorlar.

        Köye dönüşlerin olması için, Köyde yaşayanların masraflarını çıkarabilmeleri için devletimizin mutlaka bu yem işine el atmalar gerekiyor. Biz üreticilere ucuz yem temin edilmesi gerekiyor. İthal hayvan getirileceğine kendi üreticilerimize destekler verilerek ayağa kaldırılmaları gerekiyor.

       Üreticilerimiz ülke ekonomisine yüzde yüz katkı yaparken ithal ette ise paramız yani milli sermayemiz dışarıya gidiyor. “

        Büyükbaş hayvan üreticisi Miraç Erkan ise “ İthal hayvanlar yüzünden rekabet edemeyecek duruma geldik. Yem fiyatları çok pahalı Devletimizden bizlere yem konusunda sahip çıkmasını istiyoruz. Bu şartlarda besicilik yapmamız çok zor. Karenımızı zor doyuruyoruz. Böyle giderse hayvanlarımızı ve toprağımızı satıp bizde şehire göç etmek durumunda kalacağız. Dayanacak gücümüz kalmadı.

          İthal edilen canlı hayvanlar sadece günü kurtarır. Hayvancılığın bitmemesi için acilen küçük üreticilere destekler yanında ucuz yem sağlanması gerekiyor. Yem ucuz olduğu takdirde hem üretici maliyeti düşürecek hem de tüketici ucuz et yiyecektir. “

      

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN