Malatya

Malatya Haberleri

Ticaret Bakanı Pekcan, Malatya'da

Elazığ'daki incelemelerinin ardından Malatya'ya gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Malatya Valiliği Kriz Merkezini ziyaret etti.

Depremin bilançosu artıyor

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya'da 5 bin 328 konutun ağır hasarlı olduğu belirlendi. 6 bin 672 konutun az hasarlı olduğu Malatya'da, tahliye edilen binaların ise yıkımları devam ediyor.

Depremzedelerin yaraları sarılıyor

Malatya İl Jandarma Komutanlığında görevli kadın astsubaylar, deprem bölgesinde özellikle kadın ve çocuklarla yakından ilgilenerek yaraları sarmaya devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi'nden karla mücadele çalışmaları

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Malatya'da başlayan kar yağışının ardında cadde, sokaklarda kar küreme çalışması yaptı.

Esenlik'ten otomobil kazanan şanslı talihliler araçlarını teslim aldı

Esenlik Süper Marketlerin 'Nerede kalmıştık' sloganı ile bu yıl yeniden düzenlediği Geleneksel Hediye Kampanyasında son model araç kazanan şanslı müşteriler, arabalarını teslim aldılar.

KOSGEB'ten deprem bölgesine acil destek kredisi

Merkez üssü Elazığ-Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından devletin depremzedelere maddi ve manevi destekleri sürüyor. KOSGEB tarafından da depremden zarar gören Elazığ ve Malatya'daki işletmeler için Acil Destek Kredisi Programı başlattı.

Çınar'dan kentsel dönüşüm vurgusu

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yeşiltepe'de hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerimizi ilçe genelinde yaygınlaştıracağız' dedi.

24 Ocak depremi istişare toplantısı düzenlendi

Malatya'da 24 Ocak Depremini konu edinen istişare toplantısında konuşan Battalgazi Belediye Başkan Güder, 'Depremin ilk anından itibaren sahadaydık ve halen sahadayız. Sorunları hep beraber çözeceğiz' dedi.

Sigarayı bırakmak için bir yılda 17 bin 225 kişi başvurdu

Malatya İl Sağlık Müdür Prof. Dr. Recep Bentli, '2019 yılı içerisinde 17 bin 225 vatandaşımız bu polikliniklerimize başvurmuştur' diyerek, sigarayı bırakmak isteyenlerin 'Alo 171 Sigara Bırakma Hattı'nı aramalarını önerdi.

Malatya'da riskli binalar yıkılmaya devam ediyor

Sivrice depreminin ardından Malatya'da ağır hasarlı olan binaların kontrollü yıkımları devam ediyor.

MHP Malatya'da görev değişimi

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Malatya il teşkilatında yapılan görev değişiminden sonra il başkanlığı görevi Mesut Samanlı'ya, Battalgazi İlçe Başkanlığı da İlhan İlhan'a törenle verildi.

Deprem bölgesinde DASK ödemeleri başladı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 6,8 şiddetindeki depremin vurduğu Malatya'ya gelerek hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, şu ana kadar bölgede 350 dosya için 2 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

'Depremin Psikolojik Etkileri ve Deprem Tedbirleri' semineri düzenlendi

Malatya'da, 'Depremin Psikolojik Etkileri ve Deprem Tedbirleri' konulu bir dizi seminer düzenlendi.

Deprem bilgilendirme broşürleri bastırıldı

Deprem bilgilendirmesi için broşürler bastırılıp dağıtılmaya başlandı.

Kaymakam Çalışır'dan şehit yakınlarına ziyaret

Malatya'nın Darende ilçesinde Darende Kaymakamı Malik Çalışır şehit yakınlarını ziyaret etti.

6,8'lik Elazığ depremi tarihi yapıları da vurdu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ'da bulunan 20 tarihi yapı hasar gördü. Yapılan incelemelerin ardından çoğu cami olan yapılar restore edilecek.

Evren esnafa sicil affı istedi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, depremzede esnaflara sicil affı istedi.

Malatya'da 15 bin 33 binada hasar tespiti yapıldı

Malatya'da deprem sonrasında 15 bin 33 binada hasar tespiti yapılırken, depremde ise 332 bina yıkıldı

AFAD'ın müracaat çadırına 15 bin başvuru yapıldı

Malatya'da depremzedelerin başvuru yapması için açılan AFAD çadırına, 15 bin kişi başvuru yaptı.