Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Büyükşehir'den kentin su yönetimi için Bakanlıkla iş birliği

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Gaziantep'in içme ve kullanma suyu sisteminin analizinin yapılmasını sağlayacak 'Gaziantep İli Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Suyu Güvenliği Planı'nın Hazırlanması Projesi' için protokol imza töreni düzenlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Makam Dağı'nın yollarını yeniliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani ilçesinde yer alan ve inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Makam Dağı'nın yollarını yeniliyor.

Bölge genelinde yağışlar yüzde 39,5 oranında azalış gösterdi

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de Ekim ile Mayıs ayları arasında uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 36, 9 oranında yağışların azaldığını belirten DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, 2020 yılına göre 2021 yılında ise azalış miktarının yüzde 39,5 olduğunu söyledi.

Mehmet Can Erdoğan, çalışmaları yerinde inceledi

Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, köylerde yapılan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Asfalt çalışmalarına hız verildi

Adıyaman Belediyesi, yaz sezonu boyunca devam edecek olan asfalt çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Diyarbakır'da baz istasyonu, dev karpuz maketi ile kamufle edildi

Diyarbakır'da bir kavşağa yapılan baz istasyonu, dev karpuz ve sur maketi ile kamufle edildi. Çevre esnafı baz istasyonlarının kentin figürleri ile kamufle edilmesine tepki gösterdi.

Yenişehir Belediyesinden 30 mahallede spor ve sinema etkinliği

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi çocuk ve gençlerin yaz aylarını daha verimli ve eğlenceli geçirmeleri amacıyla 'Mahallede spor ve sinema Etkinliği' düzenleyerek gençlerin pandemi süreci ve sınav stresinden kurtulmalarını sağlayacak.

Elazığ'da köylüler 11 bin dönüm alanın tekrar mera haline getirilmesini istedi

Elazığ'da 300 hane ve bin 600 nüfusa sahip Ekinözü Köyü sakinleri, 1956 toprak reformu ile birlikte köylünün kullanımına dağıtılan mera vasfına sahip arazilerin 1974'te bir aile vakfına devredildiğini öğrendiklerini belirterek, eski haline döndürülmesi için yardım istedi.

Denizin altına oksijen verecek cihazı bakan Murat Kurum İzmit Körfezi’ne bıraktı

Deniz salyası ile mücadele kapsamında Marmara Denizi'ne oksijen verecek olan 5 cihazdan 4'ü İzmit Körfezi'nde 1'i Pendik açıklarında faaliyete geçti. Cihazlardan birisini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmit Körfezi'nde denize bıraktı.

Diyarbakır'ın gelişen yüzü Bağcılar'da sokaklar hizmetle huzura kavuşuyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin gözde kenti Diyarbakır'ın gelişen yüzü olarak kabul edilen ve 150 bine ulaşan nüfusu ile birçok ilden büyük olan Bağcılar Mahallesi'nin cadde ve sokakları Bağlar Belediyesi'nin hizmet seferberliğiyle huzur buluyor. Bölgede yeni hayata geçirilen yaşam alanları belediyenin bazalt taşından ürettiği asfaltla göz kamaştıran görüntülere kavuşuyor.

Depremzedenin, depremi yaşayan Elazığ’a gönderdiği mektup duygulandırdı

Elazığ'da meydan gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük depreminde evini kaybeden Ercan Ergün''ün Elazığ'a gönderdiği yardım kolisi içerisindeki montun cebinden çıkan mektup okuyanları duygulandırdı.

Yaşadığı otel odasında öldü

Elazığ'da bir süredir otelde yaşayan 46 yaşındaki şahıs, kaldığı odada ölü bulundu.

Ticari araç sürücüsü kontrolünü kaybetti duvara çarptı: 1 ölü, 4 yaralı

Elazığ-Bingöl yolunda hafif ticari aracın önce refüje ardından duvara çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.

Elazığ İl Özel İdare'den 2 transfer

Elazığ İl Özel İdare Bayan Basketbol Takımı, süper lig kadrosuna 2 ismi kattı.

Sıcaktan bunalanlar Hazar Gölü'nde serinliyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü kenarında kurulan plajlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Bombalı saldırıda yıkılan emniyetin yerinin 'Millet Bahçesi'ne dönüşümü sürüyor

Terör örgütü PKK'nın 3 yıl önce bugün bombalı araçla düzenlediği hain saldırı sonrasında zarar gören ve ardından yıkılan İl Emniyet Müdürlüğünün yerinde başlatılan 'Millet Bahçesi' projesinin çalışmaları devam ediyor. İçerisinde şehitler anıtının da olacağı millet bahçesinin 25 bin metrekaresinin yeşil alan olacağı belirtildi.

Elazığ'da şoförlere AB standartlarında eğitim

Elazığ Belediyesi'ne bağlı EBUAŞ'da görevli şoförlere AB Standartlarında eğitim verilmeye başlandığı bildirildi.

Çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla şenlendi

Elazığ'da düzenlenen şenlikle bugünün yetişkinlerinin çocuk yaşlarda oynadığı oyuncakların sergisi yapılırken, o oyuncaklarla da çocuklar oynama şansı yakaladı.

Memur-Sen Elazığ İl Başkanı Bahşi'den, zam teklifi değerlendirmesi

Memur-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi, hükümetin zam teklifi ile ilgili açıklamada bulunarak beklentilerin altında kaldığını aktardı.

Toplam 3269 haber.