Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Malatya'da Kernek Karagözlüler Camisi önünde toplanan kadınlar, sessiz oturma eylemi yaptı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Kadınlar adına gazetecilere konuşan Malatya İHH Kadın Başkanı Ayşe Bağcı, vicdan sahibi sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrail'in Gazze Şeridi'nde 15 gündür sürdürdüğü katliama dur demek için toplandıklarını söyledi.
Herkesi İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye davet eden Bağcı, şöyle konuştu:
"Gazze'de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. İşgalci İsrail yönetimi askerlerine yargılanmayacaklarının güvencesini vererek bunun yolunu açtı ve tam 15 gündür bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına aldı. İşgalci İsrail daha güvenli olduğunu düşündükleri için sığındıkları hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen ve savaş ortamında yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınları vahşice katletti. Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı. Biz vicdan sahibi kadınlar ve anneler olarak dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini, Uluslararası Ceza Mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap birliğini, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail'e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz. Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek adına şu an burada sessiz bir oturma eylemi yapacağız."
Bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.
İnönü Üniversitesi İlahiyat Camiide de İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için cuman namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı.
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Atın, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar gıyabi cenaze namazı kıldı.
Namaz sonrası basın açıklamasını okuyan Abdulsamet Ceyhan, İsrail saldırılarını kınadı.
Vatandaşla bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin üniversite kampüsü içerisinde yürüyüşünün ardından program sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN