Fırın Yemeklerinin Tek Adresi Tavacı Seydo

Fırın Yemeklerinin Tek Adresi Tavacı Seydo

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya’nın tavacılık sektöründe fırın yemekleriyle meşhur 50 yıllık geçmişiyle vatandaşların büyük rağbet ettiği tavacıların profesörü diye adlandırılan tavacı Seydo Patlıcan tava Kavurma Pilav, kuzu dolma, Kağıt Kebabı, Tavuk Dolma, Pöçük tava gibi fırın yemeklerinin halen vatandaşlar tarafından büyük gösterildiğini belirtti.

Babadan Oğula el maharetinin inceliğini alan ve Tava bizim işimiz diyen Tavacı Seydo’nun oğlu Vural Günay ise Fırın Yemeklerine olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek ” Yılların deneyimi, bilgi ve birikimi babamızdan gördüğümüz el becerisini ve tavacılığın pişirim sırlarını yemeklerde uygulamaya devam ediyoruz.

   50 yıldır tavacılık sektöründe yaptığımız lezzetli yemeklerle Malatya halkına ve Malatya dışında bulunan hemşerilerimize hizmet vermek bizim için gurur vesilesi. Patlıcan tava zahmetli ve büyük emek isteyen bir yemek ama Malatyalılara damak tadını sunmak bizlere zevk veriyor.

      Şu an tava fırınımızda genelde sebze fiyatlarının biraz yüksek olmasından dolayı halkımız Kaburga dolma, Kuzu Dolma, Tavuk iç Pilavlı Dolma, Kavurma gibi tava yemeklerine ağırlık veriyor. Yerli sebzenin çıkmasıyla Patlıcan Tava, Ezme, Sebzeli tavuk, Kâğıt Kebabı ve Kuzu Dolma ile İncik yemeğinde artışlar olacaktır.

  Vatandaşlar ister ürünleri kendileri getirirler bizler hazırlarız isterlerse kaç kişilik derlerse bizim özenle tamamen doğal ortamda veteriner kontrolünde yetişmiş  büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etiyle yemekleri hazırlıyoruz. Bir telefon etmeleri yetiyor.

  Düğün ve Cenaze yemeklerinin de pişirimini yapıp uzman ekibimizle gerekirse dağıtımını yapıyoruz. Toplu siparişlerde servis imkanımız var.”

 Pişirim ustalarının profesörü diye ismi bilinen Oral Günay ise “ malzemelerin hazırlanışının yanında yemeklerin kıvamına gelinceye kadar gelen süre çok önemli. Ateşin doğru yakılması ve özellikle lezzet için Meşe közünün olması gerekiyor. Zamanlamayı yapmadığınız takdirde az veya çok pişmiş olursa lezzet alamazsınız. Hepsi büyük özen isteyen iştir. 50 yıldır babamızdan öğrendiğimiz püf noktaları daha da ileri seviyede geliştirerek müşterilerimizden her daim olumlu dilekler alıyoruz. Tavacı seydo’nun farkı kalitesidir. Malatya dışına her daim tavca yemeklerini ulaştırıyoruz. Gurbetteki hemşerilerimizi tavacı seydo lezzetlerinden mahrum etmiyoruz. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN