Büyükşehir Belediyesinden Yeni İş Makinası Alımı 

Malatya Büyükşehir Belediyesi araç filosunu daha da güçlendirmek ve yaş ortalamasını aşağı çekmek için 2 adet ekskavatör ile 5 adet kamyonu daha bünyesine kattı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Büyükşehir Belediyesi araç filosunu daha da güçlendirmek ve yaş ortalamasını aşağı çekmek için 2 adet ekskavatör ile 5 adet kamyonu daha bünyesine kattı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi kış aylarında vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları ve ulaşımlarını rahat bir şekilde gerçekleştirmeleri için araç filosuna yeni iş makinaları ile kamyonlar kattı. 
Alımı yeni gerçekleştirilen 2 adet ekskavatör, kırsal mahallelerde yol açma ve yıkımlarda kullanılabilecek. Ayrıca 5 adet kamyon ise taşıma haricinde, kış aylarında ön ve arka kısımlarına takılan ekipmanlar ile kar küreme ve tuzlamada da kullanılabilecek. 
Yeni iş makinaları ve araç alımlarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesine ait araç filosunun yaş ortalamasının düşürüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak araçlarımızın yaş ortalamalarını düşürmek ve hizmetlerimizi daha kaliteli ve hızlı bir şekilde yapma noktasında araç alımları gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 600’ün üzerinde araç satın alındı. MOTAŞ, MASKİ, MEGSAŞ, BELSOS, MESTON ve ESENLİK Şirketi olmak üzere hizmet verdikleri alanlarda kendi araçlarını kullanmaktalar. 
Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kardan dolayı kapanması olası yolların sürekli açık tutulması veya kapalı olan yolların açılması noktasında ve aynı zamanda Belediyemiz ile ilgili taşımaların yapılması amacıyla iş makinalarının hizmete alınmasının Malatya’mıza ve Belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 
Yeni alınan araçların hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ise, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından araç filosuna katılan yeni araçların Malatyalı hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.  
Büyükşehir Belediyesinin deprem döneminde büyük mücadele verdiğini belirten AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yaptığı konuşmada, “6 Şubat depreminde ağır bir şekilde etkilenen Malatya’mızı ayakta tutma adına Büyükşehir Belediyemiz yolları açık tutma, altyapı sorunlarını giderme noktasında büyük bir mücadele verdi. Ağır yükün altından kalkabilme adına da yeni araçlara ve iş makinalarına ihtiyaç duyulmakta. Başkanımız bunların tedariki noktasında gerekli çalışmaları yaparak Malatya’mıza yeni kar kürüme araçları ile kamyon alımı gerçekleştirdi. 
Malatya Büyükşehir Belediyemiz kendi imkânlarıyla içme suyu, kanalizasyon sorunları ile özellikle kırsal mahallelerdeki yolların açık tutulması noktasında deprem döneminde bayağı emek harcadı. Büyükşehir Belediyemiz daha pratik hareket edebilme anlamında alımı gerçekleştirilen yeni araçları sahaya sürmüş durumda. Ayrıca iki adette paletli büyük iş makinası alımı gerçekleştirilmiş bu araçlar kırsal mahallelerde yol çalışmaları ile enkaz kaldırma ve yıkımlarda da çalışabilecek güçte makinalar. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz çalışmalarını daha da artırarak devam edecektir” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN