Battalgazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gece Kodu programı düzenlendi

Battalgazi Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle kodlama ve siber güvenlik alanında farkındalık yaratacak program düzenlendi. 'Gecekodu' adı altında yapılan etkinlikte katılımcılar birbirlerine bilgi paylaşımında bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Battalgazi Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle kodlama ve siber güvenlik alanında farkındalık yaratacak program düzenlendi. “Gecekodu” adı altında yapılan etkinlikte katılımcılar birbirlerine bilgi paylaşımında bulundu.
Battalgazi Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle Battalgazi Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde “Gecekodu” adı altında kodlama ve siber güvenlik alanında farkındalık yaratacak program düzenlendi. Üniversitelerin Siber Güvenlik Topluluklarıyla düzenlenen programa katılanlar siber güvenlik konusunda bilgi alışverişinde bulundu. 
Yoğun katılımın olduğu programda açıklama yapan İnönü üniversitesi Siber Güvenliği Topluluğu Lideri Enes Cambazoğlu, “Gece çalışmanın önemini ve verimliliğini tanıtmak amacıyla düzenlendiğimiz bu etkinlikte olağanın dışına çıkmayı hedeflemiştik. Düşündüğümüz daha yoğun bir katılım sağlandı. Verimli bir etkinlik oluyor. Bizlere bu imkanı Battalgazi Belediyesi sağlıyor. Önümüzdeki 9 ay boyunca farklı noktalarda bilinçler kazandırarak, katılımcılarımızın gelişmesini sağlayacağız.” dedi. İnönü Üniversitesi Siber Güvenliği Topluluğu Başkan Yardımcısı Celalettin Rumi Oral da “Ekip olarak yeniden birleştik ve faaliyetlerimize kaldığımız yerden başladık. Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte hazırlamış olduğumuz “Gece Kodu” isimli programımız vardı ve bunu Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’in sayesinde hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bizlere tesis imkanı sundular, destek verdiler. Bu programla hep birlikte bir şeyler öğreneceğiz, gelişimimize katkı sağlayacağız. Bu eğitimler sayesinde hepimiz güzel noktalara gelmiş olacağız.  Bu eğitimlerde emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı. 
Programa katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Öğrencisi Onur Turan da “Gece Kodu etkinliğimizi Türkiye’de 4’ncü şehirde hayata geçirdik. Bu eğitimlerdeki amacımız; Bilgisayar bilimleri kulübü olarak herkesin bilgisayara ulaşmasıdır. Battalgazi’de de bunu Battalgazi Belediyesi’nin desteğiyle sağlıyoruz. Katılımcılar ise Malatya’daki öğrencilerdir. Sektörde tecrübe çok önemlidir. Bilgisayar bilimlerine merakı olan öğrencileri diğer illerimizdeki katılımcılarla da buluşturmak istiyoruz. Bu ortamı bizlere sağlayan Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e de canıgönülden teşekkür ediyorum.” derken, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Muhammed Aydemir ise  “Gece Kodu programını çok faydalı buldum ve katıldım. Gayet verimli ve faydalı bir program. Arkadaşlarımızla da kaynaşma imkanımız oluyor. Çok farklı içeriklerde eğitimler görüyoruz. Bizlere bu imkanı Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e şükranlarımı sunuyorum.”dedi. Kendini geliştirmek için programa katılım sağladığını ifade eden İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Mezunu Tuğba Aslan da “Gece Kodu etkinliği için bu kursa yazıldım. İçerik olarak sanal alemde bilginin önemiyle birlikte teknik ve uygulamalı eğitimler göreceğiz. Burada çok fazla arkadaş edindim ve bu eğitimlerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Siber güvenlik alanında kendimi geliştirmek istiyorum ve bu eğitimlerin çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN