Battalgazi Belediyesi 400 sosyal konut inşaatını başlatıyor

Battalgazi Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı yapıldı. Görüşülen maddeler komisyonlara sevk edilirken, meclise başkanlık eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder meclis üyelerine bilgilendirmede bulunarak 4 Kasım Cumartesi günü saat 11:00'de 400 Sosyal Konutun temelinin atılacağını ifade etti.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Battalgazi Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda açılış ve yoklamanın ardından başlayan toplantıda ilk olarak önceki birleşimlerin karar özetleri kabul edildi. 5 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi. 
Başkan Güder: “Sosyal Konutları Her Mahalleye Yayacağız”
Meclis toplantısında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, cumartesi günü iki yerde 400 sosyal konutunun temelinin atılacağını ifade ederek, “Şehit Fevzi’de olduğu gibi Battalgazi’mizin değişimine, dönüşümüne, yeniden yapılanmasına temel oluşturacak. Şehit Fevzi’de her ne kadar süreç TOKİ üzerinden ilerleyip takibini Battalgazi Belediyesi yapsa da bundan sonra ekonomik olarak da Battalgazi Belediyesi üzerinden gidecek. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda sosyal konutları her mahalleye yaymaya çalışacağız. Bu 400 konuttan elde edilen gelir diğer konutların yapımına katkı sağlayacak. Bütçemizi hazırladık. Bundan sonra da bakanlarımızdan gerekli destekleri alarak bu dönüşümleri yapmaya çalışacağız. Hedefimiz binlerce sosyal konutu ilçemize kazandırmak. 4 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de yapacağımız temel atma törenine tüm halkımızı da davet ediyorum.” dedi.
“Bin Adet Konutun Yapımına Karar Verildi”
İkinci bir müjdeyi de paylaşan Başkan Güder, “Bakan yardımcımızla görüştük ve bin adet konutun yapımı için karar verdiklerini söylediler. Yer belirlemek için fikir alış verişinde bulunduk. Yıkımın çok olduğu yerler tercih edilsin istedik. Yüzde 90’ın üzerinde yıkımın olduğu Saray Mahallesi ve Fuzuli Caddesi’nin karşı tarafı bunların başında geliyor. Diğer tarafta Akpınar aynı şekilde. Teknik olarak arkadaşların çalışmaları neticelendiğinde bin konutu daha bu bölgeye kazandıracağız.” ifadelerini kullandı. 
Başkan Güder: “Belediye Olarak İsrail Ürünlerini Boykot Edeceğiz”
Filistin’e yapılan saldırılarla ilgili de konuşan Başkan Güder, belediyeye ait tüm İsrail mallarını boykot ettiklerini ifade ederek, “Filistin’de olanlara ne gözümüz ne de vicdanımız elveriyor. Bunlar şu ana kadar barbarca bir şekilde 4 bin’e yakın çocuk katlettiler. Bireysel, toplumsal ve bölgesel olarak insanların yapabileceği şeyler var. Biz şu anda fiilen bir şey yapamasak da dilimizle telkin ederek bilinç oluşturmaya çalışacağız. Battalgazi Belediyesi olarak tesislerimizde ve belediye olarak kullanacağımız malzemelerde İsrail ürünlerinin alınmaması yönünde talimat verdik. Arkadaşlarımız buna dikkat ediyorlar. Bugünden geçerli olmak üzere sosyal tesislerimizin bir aylık geliri Filistin’e gönderilecek. Elimizden gelen desteği bu yönüyle vermiş olacağız. Allah yardımcıları olsun.” şeklinde konuştu.
Battalgazi Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısı 6 Aralık Çarşamba günü saat 14:00’te Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN