Başkan Koçak'tan '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' mesajı

Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Güzin Koçak, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Güzin Koçak, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hayatın her alanını engelsiz kılmak için herkese birtakım görevler düştüğünü belirten Başkan Koçak, engelli vatandaşların farklı bireyler olarak görülmemesi gerektiğine dikkati çekerek, "İster yaratılış özelliği olsun, isterse sonradan çeşitli nedenlerden dolayı vuku bulsun, engelli kardeşlerimizi asla kendimizden farklı bireyler olarak görmemeliyiz. Hepimizin birer engelli adayı olduğunun bilincinde olmalıyız. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımızla ilgili her zaman empati yapmalıyız." ifadesini kullandı.

Başkan Koçak; Engelli olmanın bir engel yok Toplumu oluşturan tüm bireyler eşit hak ve özgürlüklere sahiptir. Bir toplumun, bir kentin gelişmişlik göstergelerinden bir tanesi de engelli vatandaşlara verdiği değerdir. Unutmayalım ki her birey bir engelli adayıdır.

En büyük engeller zihinde ve kalptedir. Bunların dışında yer alan engelleri sevgi ve dayanışma ile aşmak mümkündür" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN