Başkan Gök'ün Dünya Engelliler Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda; “Engelleri hep beraber aşmak için ael birliği ile hareket etmeliyiz; çünkü bu durum sadece engelli olan bireylerin değil; hepimizin sorunudur. Bilinmelidir ki; İster doğuştan isterse de sonradan olsun, fiziksel veya zihinsel bir engelin yol açtığı mahrumiyetleri ve sorunları en aza indirmek her şeyden önce insani sorumluluğumuzun doğal bir sonucudur.” diyen Başkan Gök’ün mesajının devamı şöyle;

ENGELSİZ BİR TÜRKİYE, ENGELSİZ BİR TOPLUM

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Uluslararası alanda farkındalık yaratmak amacıyla 1992 senesinden bugüne değin kutlanan bir gündür. Bu farkındalığı yaratmak elzemdir; çünkü engelleri bireyler de tüm toplumların bir parçasıdır. Zaten ulusal olarak değil de uluslararası düzeyde böyle bir farkındalık yaratılmak istenmesi konunun ne derece önemli olduğunun da bir göstergesidir. 

Bir dakika sonra bile neler olabileceğini kestiremediğimiz bir dünyada aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Hiç kimsenin başına bir musibet gelmeyeceğine dair bir garantisi yok. Öyleyse bizler bu hususa daha çok dikkat etmeli, engelleri hep beraber aşmak için el birliği ile hareket etmeliyiz; çünkü bu durum sadece engelli olan bireylerin değil; hepimizin sorunudur. Bilinmelidir ki; İster doğuştan isterse de sonradan olsun, fiziksel veya zihinsel bir engelin yol açtığı mahrumiyetleri ve sorunları en aza indirmek her şeyden önce insani sorumluluğumuzun doğal bir sonucudur.

Engelli kardeşlerimizin, hayatlarını huzur ve güven içinde sürdürebilmeleri, kendi kendilerine yetebilecek kıvam ve kabiliyete sahip olabilmeleri başlıca hedefimizdir. Ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda engellilerimize insanca bir hayat sunmak insani ve hukuki mükellefiyettir. Engellilerimizi mağdur ve meşgul eden asıl pürüzleri kaldırmak başta siyasi iktidar olmak kaydıyla herkesin gaye ve görevleri arasındadır. Engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için sorumluluk şuuru, empati kültürü, dayanışma ve yardımlaşma duygusu muhakkak surette canlı ve aktif tutulmalıdır. Kanunlarımızdaki ‘Eşitlik’ ilkesi de bunu gerektirir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak; engelli kardeşlerimizin samimiyetle ellerinden tutuyor, her zaman yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Bizim yegane arzumuz ve amacımız; Engelli olmayı atıl değil aktif hale dönüştürmek; üretim çarkının içinde özne haline getirmek, hayatın akışına çaresizce kapılan değil, bizatihi yön veren bir konuma taşımaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Engelli vatandaşlarımızın bu özel ve anlamlı gününü kutluyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak her daim yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN