Başkan Çınar'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hem insanlık görevimiz hem de toplumsal sorumluluktur.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hem insanlık görevimiz hem de toplumsal sorumluluktur. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız!.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayımladığı mesajda; “ Engelli bireylerimizin normal bir hayat sürmesi ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür. Engelli insanlarımıza karşı toplumsal duyarlılığı en yüksek noktalara yükseltmek ve onların yaşama tutunmalarını sağlamak en önemli görevimiz olmalıdır. Engellilerimizin toplumsal hayatın her alanında varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Engelli vatandaşlarımızın, diğer kişilerle aynı düzeyde haklara sahip olduklarının bilinciyle ve insan onuruna yakışır yaşam standartlarına ulaşmasına yönelik katkı sağlayacak nitelikte çalışmalar yürütmek temel görevlerimiz arasında yer almaktadır. 
Engelli vatandaşlarımıza gerekli olanaklar sağlandığında spor, sanat, eğitim, siyaset ve iş dünyasındaki başarıları ortadadır. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur olarak algılanmamalıdır.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi; mutlu ve başarılı olmak için hiçbir ‘ENGEL YOK’ 
Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri ve insanların zihinlerindeki engelleri aşarak hayatın her alanında başarıyla yer alan engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor,  sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN