Başar, Çiftçilerimiz Adına Teşekkür Ediyorum

Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan 'hazine destekli kredi geri ödemelerini' Faizsiz olarak 6 ay ertelenmesinin güzel olduğunu belirtti.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar Çiftçilerin Mayıs ve Haziran aylarında vadesi gelecek Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan ‘hazine destekli kredi geri ödemelerinin ertelenmesine yönelim gelişme nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Konuyu gündemde sıcak tutarak neticelenmesini sağlayan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a çiftçileri adına teşekkür etti.
Malatya'da çiftçilerin sorunlarını her platformda gündeme getiren, özellikle Kayısı konusunda Alan Bazlı desteğin Malatya için Hayati öneme sahip olduğunu basın açıklamalarıyla gündemde tutan Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar çiftçilerin Mayıs ve Haziran aylarında vadesi gelecek Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan ‘hazine destekli kredi geri ödemelerini’ Faizsiz olarak 6 ay ertelenmesinin güzel olduğunu belirtti.
Başar yaptığı açıklamada " Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsten dolayı çiftçilerimizde ekonomik olarak büyük sıkıntı içerisindelerdi. Tarımda artan girdi maliyetlerinden dolayı üreticilerimiz kredilerini ödeyemez duruma gelmişlerdi. Genel Başkanımız Sn. Ş.Şemsi BAYRAKTAR'ın. Sürekli gündeme getirdiği çiftçi borçlarının faizsiz ertelenmesi girişimleri karşılık bularak kabul edildi.
Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN'nın yaptığı açıklamada “Çiftçilerimizin Mayıs ve Haziran aylarında vadesi gelecek Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan ‘hazine destekli kredi geri ödemelerini’ Faizsiz olarak 6 ay erteliyoruz.” açıklaması bizleri memnun etmiştir.
Sn. Cumhurbaşkanımıza ve Genel başkanımıza çiftçilerimiz adına teşekkür eder, çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim. Dünyada tarım her geçen gün önem kazanıyor. Üreten çiftçilerimizin daha iyi üretim yapmaları için özellikle Elektirik konusunda Çiftçilerimize Enerji şirketlerinin kolaylık sağlamaları ve fiyatların ona göre ayarlanması gerekiyor.
Ülkemiz Virüs belasından dolayı zor bir süreçten geçiyor herkes elini taşın altına koymak zorunda. Bizlerde çiftçilerimizin borç ertelemelerinin yanında Kayısı da alan bazlı desteğin de olması gerektiğini devamlı gündeme getiriyoruz. İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu sorunumuza da el atacaktır ve Malatya Kayısı üreticimize müjdeyi verecektir diye bekliyoruz.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN