Ağbaba Malatya İçin Eşsiz Proje' Aktarmalı' Hızlı Tren

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 'AKP'nin Ali Cengiz Oyunlarına Bir Yenisi Daha Eklendi'

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

 CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Böyle önemli bir kente hızlı trenin halk kandırılarak getirilmemesi bir ayıp, insanlara ‘Sivas’a gelin oradan trene binip gidin’ demek başka bir ayıp. 
TCDD Taşımacılık Genel Müdürü 20 Haziran’dan itibaren Malatyalı yolcuların Sivas üzerinden Ankara’ya hızlı trenle taşınacağını açıklamasının ardından CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, açıklamayı sert sözlerle eleştirdi.“Bu açıklama Malatya’nın AKP tarafından ‘çantada keklik’ görüldüğünün ispatıdır” dedi.

       Ağbaba açıklamasında şu görüşlere yer verdi;“ TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız." Demiş. Yani Malatyalı yolcular önce Sivas’a gidecek, Sivas’ta bir süre bekleyecek, ardından hızlı trenle Ankara’ya gidecek. Hızlı tren müjdesi verdikleri 2011’in üzerinden 12 yıl geçtikten sonra geldiğimiz nokta bu.

HIZLI TREN AKTARMALI TRENE DÖNDÜ

       Yıllardır Ankara - Sivas Hızlı Treninin bir sonraki aşaması olarak dillendirilen Sivas-Malatya hattının yapımı bu açıklamayla çıkmaz sokağa girmiş durumda. Bakanların milletvekillerinin, 12 yıldır halkı kandırarak vaat ettikleri, müjdeler verdikleri hızlı tren ile ilgili bu son açıklama Malatya’nın nasıl kandırıldığının ‘resmi’ kanıtıdır. 2023'te yolcu taşıyacağı söylenen Malatya hızlı trenigörünen o ki ‘aktarmalı’ trene döndü.

MALATYA’YA ‘ÇANTADA KEKLİK’ MUAMELESİ 

       Malatya kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan stratejik bir yer.Böyle önemli bir kente hızlı trenin halk kandırılarak getirilmemesi bir ayıp, insanlara ‘Sivas’a gelin oradan trene binip gidin’ demek başka bir ayıp. Akıl verdikleri şey, zaman ve maliyet açısından vatandaşı mağdur edecek bir durum. Yıllarca oyalanıp ardından başka bir şehirden trene binilmesi aklı, Malatya’nın AKP tarafından ‘çantada keklik’ görüldüğünün ispatıdır.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan bile Sivas-Malatya ve Malatya-Elazığ treni için 'etüt çalışmaları devam ediyor' demişti. Etüt çalışmaları için yıllardır start veriliyor.Ama ortada ne etüt, ne proje,ne de 1 metre ray var.2023’te tren gelecekti, Sivas’a yolcu taşıma fikri geldi. Malatyalıları kandıran zihniyeti kınıyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN