Ağbaba 'Akp'nin Ömrü Bu Yolu Bitirmeye Yetmez'

Malatya'nın kanayan yaralarından biri olan Kuzey Çevreyolu projesinin bitimi başka bahara kaldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Kuzey Çevreyolu Gözden Çıkarılmış
Çevreyoluna  Emeklinin 1 Aylık Maaşı Kadar Ödenek
Malatya’nın kanayan yaralarından biri olan Kuzey Çevreyolu projesinin bitimi başka bahara kaldı. Çevreyoluna 2024 yılı için 10 bin lira ödenek ayrılmasını eleştiren Ağbaba, AKP’nin ömrünün bu yolu bitirmeye yetmeyeceğini belirtti.
Önceki gün yayınlanan Resmi Gazete’de ulaştırma yatırımlarına ilişkin 2024 yılı ödeneklerine yer verildi. 20 yılı aşkın süredir yapımı konuşulan/ planlanan /yapılan/devam eden kuzey çevreyolu ile ilgili 10 bin lira ödenek ayrılması bu yolun daha uzun yıllar bitirilmeyeceğini ortaya koydu.
GÜYA 2019 AĞUSTOS’UNDA BİTECEKTİ
28 Mayıs 2017 tarihinde Akçadağ yol ayrımında düzenlenen Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma töreninde konuşan dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın karayolları genel müdürü ve müteahhit firma yetkilisini de kürsüye çağırarak Kuzey Çevre Yolu’nun normal şartlarda 10 Mart 2020’de bitirileceğini ancak Malatyalıların uzun yıllar beklediklerini bu nedenle bitim tarihinin erkene alınarak  2019 Ağustos ayı olmasını istediğini, genel müdür ve firma yetkilisinden yeni tarihin sözünü aldığını hatırlatan Ağbaba, “Temel atılırken 2019 Ağustosunda bitirileceği ilan edilen Kuzey Çevreyolu için 2024 te 10 bin lira ödenek ayrılmış. Kısaca Malatyalılara ‘bu yolu unutun’ diyorlar. Biz depremden kaynaklı ağır yara alan Malatya’ya daha fazla yatırım yapılmasını beklerken, AKP olan yatırımları da durduruyor” dedi.
1 AYLIK EMEKLİ MAAŞI 
2023 yılı başında yolun yılın sonuna kadar bitirileceğini söylediler, “Müteahhidin değiştiğini ,bakanın en kısa sürede işe başlanması talimatı verdiğini” söylediler, “Çalışmalar kaldığı yerden 2024 Ocak ayında hızlıca başlayacak” dediler. Ne bakanın talimatı, ne 2023’te yolun bitirilmesi, ne ocak ayında hızlıca başlayan çalışma var. AKP Milletvekilleri ne söylediyse doğru çıkmadı. 2024 yılı için 10 bin lira ayrılan yol ne bu yıl biter, ne gelecek yıl, ne de sonraki yıllarda. Emeklinin 1 aylık maaşı kadar ödenek ayrılan yol biter mi? Anlaşılan o ki AKP bu yolu gözden çıkarmış. AKP’nin ömrü bu yolu bitirmeye yetmeyecek.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN