Aday Adayı Okyay 6 Şubat'ta Yıkılan Şehri El Birliği İle Yeniden Ayağa Kaldıracağız

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) ziyaretinde konuşan AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Latif Okyay, 6 Şubat'ta yıkılan şehri el birliği ile yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Önümüzdeki Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi AK Parti’den Battalgazi Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Latif Okyay, kentteki sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere birçok kurumu ziyaret ederek göreve gelmeleri durumunda yapacakları projeler hakkında istişarelerde bulunuyor. 

Son olarak Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER)’i ziyaret eden Okyay, burada Dernek Başkanı Salih Karademir ve yönetimi ile bir araya geldi. Ziyarette ilk olarak konuşan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi sonrası Latif Okyay’ın sahada olduğunu ve sorunları çok iyi bilen biri olduğunu söyledi. MAGİNDER olarak siyasetin içinde olmayan bir dernek olduklarını da belirten Karademir, “Ama dernek olarak Malatya’ya fayda sağlayacak, depremin yaralarını hızla toplayacak herkesin yanında olacağımızı belirtmiştik. Latif Bey’de şuan Malatya sevdalısı olan biri. Malatya’da Büyükşehir Belediyesi görevinde bulunduğu süreçte ciddi projelere imza atmış birisi. Kendisi zaten Malatya’da nerede ne sorun olduğunu çok iyi biliyor. İnşallah kendisi Battalgazi’de belediye başkanlığı koltuğuna oturur, yaraları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturur diye umut ediyoruz. Latif Beyin her zaman yanındayız, elimizden geldiği kadar destek vereceğiz. Kendisi şehrin önümü açacak projelere imza atacaktır. Çünkü belediyecilikte çok ciddi tecrübesi var, kendisi de zaten mühendis olarak da Malatya’nın yeniden yapılanması için en ince detayına kadar bilgi ve birikimini kullanarak ciddi eserler kazandıracaktır” şeklinde konuştu. 

Belediyelerin siyasetin olmadığı bir kurum olması gerektiğini de ifade eden Karademir, “Belediyelerin şehrin tamamını kucaklaması lazım başkanın. Biz de bu bütünlüğü oluşturan herkese kapısı açık bir derneğiz. Latif Okyay’ın da şehrin birliğini, bütünlüğünü kucaklayan bir aday olduğuna inanıyoruz. Halkın teveccüh ettiği birisi, herkes sayıyor, seviyor. Bizim için Malatya’ya hizmet edecek hiç bir siyasi parti gözetmeksizin herkese kapımız açık. İnşallah göreve gelirlerse MAGİNDER olarak yanında duracağımızı ve projelere destek olacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu. 

Battalgazi Belediye Başkan Adayı Latif Okyay’da, MAGİNDER’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Battalgazi Belediye Başkanlığı için aday adayı olduk ve bu süreçte STK’ları, esnafları,  vatandaşlarımızı ziyaret ederek bu süreçle ilgili hem bizleri tanımaları hem de yapacağımız işleri bilmeleri konusunda istişarelerde bulunduk” dedi. 

Malatya’nın asrın felaketinde çok ciddi bir yıkım yaşadığına da değinen Okyay, “Bizler o dönem genel sekreterlik görevinde bulunarak bu sürecin içinde olduk. Şimdi de Battalgazi Belediyesi için aday adayı olarak çıktık bu yola. Bu anlamda daha önceki tecrübelerimiz, işlere hakimiyetimiz ile şehri yeniden planlama sürecinde kendi tecrübemize güveniyoruz. Depremden sonra kenti yeniden ayağa kaldırmak için ele ele birlik ve beraberlik ile bunu başaracağımıza inanıyoruz. Yapacağımız projelere vatandaşların ihtiyaçlarını beraber karar vererek değerlendireceğiz” dedi. 

 

Malatya’yı deprem sonrası terk eden herkesin yeniden bu şehre dönmeleri adına kentin yaşam standartlarını daha iyi şartlara getirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösteceklerini belirten Okyay, “Bizlere görev tevdi edilirse şehrin ışıklarının yeniden yanmasına, ekonominin canlanmasına, şehrin yeniden ayağa kalması için hayat standartlarının yükseltilmesi için bir süreç başlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

El ele vererek Malatya ve Battalgazi’nin daha iyi standartlara kavuşması ve kronikleşmiş sorunları da çözerek eskisinden daha güçlü bir şehir arzuladıklarını belirten Okyay, “Çıktığımız Bu sürecin zor olduğunu biliyoruz, bunu bilerek böyle bir göreve talip olduk. Tecrübemiz ile şehrimizin en güzeli neyse hep birlikte planlayarak, paydaşlarımız ile birlikte en güzelini yapmak istiyoruz. MAGİNDER’e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim çıktığımız bu yolu bizlere hayırlı kılsın” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN