2024 asgari ücret açıkladı

2024 yılı için asgari ücret yüzde 50'lik zamla birlikte 17 bin 2 liraya oldu. İşte yeni asgari ücretle birlikte gelen zamlar

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu kabul etti. Bakan Işıkhan TÜRK-İŞ'i ziyaret etti. Yeni asgari ücret bugün açıklanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, 'Yeni asgari ücretin 17 bin 002 TL' oldu.

Asgari ücret zammında süreç sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işçi ve işveren tarafıyla Ankara'da gerçekleştirdiği toplantının ardından kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun.' ifadelerini kullandı.

 Asgari ücretle birlikte birçok ücret ve ödeme de değişecek. Bağ-Kur priminden, GSS'ye, doğum ve askerlik borçlanmasından 65 yaş aylığına, engellik maaşından, işsizlik maaşına, rapor ücretinden kıdem tazminatına kadar birçok ücret değişti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN