Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Hurdacıların tehlikeli ekmek parası mücadelesi

Depremde binlerce binanın yıkıldığı Malatya'da enkaz kaldırma çalışması sürerken, geride kalan demir yığınları ise birçok kişiye ekmek kapısı oluyor. Enkazda tehlikeye aldırış etmeyen birçok hurdacı, sağlıklarını da hiçe sayarak hurda demir arıyor.

STK'lardan Malatya'da depremzedelere günlük iftar yemeği

Asrın felaketinin ardından bu yıl Ramazan ayını buruk bir şekilde geçiren Malatya'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organizasyonu ile kurulan çadırlarda depremzedeler iftarlarını açıyor.

UMFED Malatya İl Başkanlığı'na Şener Eroğlu atandı

Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (UMFED) Malatya İl Başkanlığına Şener Eroğlu atandı.

Kayseri'den Doğanşehir'e yardım eli

AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki depremzede ailelere 'Sıcak sofralar tekrar kurulsun' sloganı ile yardım ulaştırıldı.

Malatya'da polis teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehitlikte tören düzenlendi.

Tokmak ailesinin acı günü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayati Tokmak'ın oğlu Ahmet Enes Tokmak genç yaşta kalbine yenik düştü.

Malatya Girişim Gurubu'ndan birlik ve beraberlik iftarı

Malatya Girişim Gurubu (MGG) tarafından her yıl düzenlenen geleneksel iftar buluşması, bu yılda deprem felaketi gölgesinde devam etti. İftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verilirken, el birliği ile Malatya'nın bu süreçten çıkarılacağı mesajı verildi.

Bu çadıra bakan bir daha dönüp bakıyor

Malatya'da yaşlı bir çift, ağır hasarlı evlerinin yanında bulunan dama kurdukları çadırda yaşıyor. Çadırı gören dönüp bir daha bakarken, yaşlı çiftin gerekçesi ise oluşabilecek sel sularından korunmak.

Jandarma deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da jandarma ekiplerinin depremzedelerin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmaları sürüyor.

Güder'den miniklere doğum günü sürprizi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçede konteyner kentlerde eğitim gören anaokulu öğrencilerine doğum günü sürprizi yaptı.

Depremzede minik Zehra'ya doğum günü sürprizi

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar alan depremzede minik Zehra'ya doğum günü sürprizi yapıldı. İki yaşındayken babasını da kaybeden Zehra Demir sürpriz karşısında çok mutlu olduğunu söyledi.

Kadın Astsubaylar deprem bölgesinde

Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli kadın astsubaylar, depremzedelerin gönüllerine dokunuyor.

Depremde evi hasar alınca atölyesi evi oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da evi hasar alan Mikail Fırat, ahşap atölyesinde hem sanatını icra ediyor hem de yaşamını sürdürüyor.

Kızılay Malatya'da günlük 340 bin yemek dağıtımı yapıyor

Kızılay, 11 ilde şiddetli olarak hissedilen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki iki depremin ardından Malatya'da yaptığı organizasyonlar ile günlük 340 bin yemek dağıtımını gerçekleştiriyor.

Malatya'da Madenciler Mahallesi kurulmaya başlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkım alan illerden biri olan Malatya'da depremin ilk gününden itibaren yardıma koşan Zonguldaklı madenciler, bu kez Malatya'da konteyner mahalle kuruyor.

Depremzede çocuklar yaşadıkları travmayı çeşitli etkinliklerle atmaya çalışıyor

Malatya'da çadırlarda yaşamlarını sürdüren depremzede çocuklar, çeşitli etkinliklerle yaşadıkları travmayı atmaya çalışıyor. Çadırda yaşayan 12 yaşındaki Zeynep Alyusuf'ta deprem öncesi ve sonrası evini çizdi.

Bakan Yardımcısı Baydaş ile Vali Şahin itfaiyecilerle iftar yaptı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan itfaiye teşkilatı ile iftar yaptı.

Malatya'da ilk teravih namazı çadırda kılındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilde biri olan Malatya'da ilk teravih namazı çadırlarda kılındı.

Depremlerden etkilenen Malatya'da Ramazan hazırlıkları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da vatandaşların Ramazan ayını yaşayabilmeleri için yapılan hazırlıkları devam ediyor.

Toplam 7142 haber.