Bağlar belediyesi, çok amaçlı park faaliyete koydu

DİYARBAKIR (İHA) –Diyarbakır Bağlar Belediyesi, son üç yılda 7'si çok amaçlı park olmak üzere ilçeye çok sayıda yeşil alan projesi kazandırdı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

DİYARBAKIR (İHA) –Diyarbakır Bağlar Belediyesi, son üç yılda 7’si çok amaçlı park olmak üzere ilçeye çok sayıda yeşil alan projesi kazandırdı.

Bağlar İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yabani ot temizliği ve ot biçme çalışmalarını ilçenin her bölgesinde gerçekleştirerek park ve yeşil alanları temiz ve canlı tutmaya çalışma faaliyetlerine devam ediyor.

Park, bahçe ve çocuk oyun alanlarının yanı sıra bulvar ve caddelerde gerçekleştirilen yabani ot temizliğiyle çiçeklerin ve ağaçların canlı kalmasına özen gösterilirken, vatandaşların kullandığı ortak yaşam alanları estetik görüntüye kavuşturuluyor. Çevre dostu makinelerle çim biçme çalışmalarını da gerçekleştirerek park ve yaşam alanlarını koruyan ekiple, gelişi güzel olarak yere atılan çöpler ve cisimler konusunda da vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

“Hep beraber nefes alanlarımıza sahip çıkalım”

Park, bahçe ve çocuk oyun alanlarına yönelik bakım ve temizlik çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, son üç yılda ilçenin yeşil alan hacmini ciddi şekilde artırdıklarını dile getirerek bu alanları korumak için özen gösterdiklerini söyledi.

Başkan Beyoğlu, “Vatandaşlardan, ilçenin nefes alanlarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Daha yaşanılabilir bir Bağları gelecek nesillere bırakmak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Son üç yılda çok amaçlı 7 önemli park projesini hayata geçirerek vatandaşlarımızın zaman geçirebileceği, nefes alabileceği oksijen depolarını kazandırdık. Bunların bakım ve temizliği için de titiz çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, kendi huzurları için inşa edilen bu alanlara sahip çıkmalarıdır” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN