Sağlık

Sağlık Haberleri

Rabia bebek, 4 saatlik yol açma çalışmasından sonra hastaneye ulaştırıldı

Malatya'da Rabia bebek, karda 4 saatlik yol açma çalışmasından sonra hastaneye ulaştırıldı.

Uzmanından kanser hastalarına uyarı

Malatya'da özel bir hastanede görev yapan dahiliye Uzmanı Murat Yağmur, 4 Şubat Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kanser hastalığına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Elazığ'da Serabral Palsi hastası çocuklar 'Duyu bütünleme terapi odasında' tedavi ediliyor

Medical Park Elazığ Hastanesinde kas, kemik hastalıkları, eklem rahatsızlıkları başta olmak üzere, ağrı gibi yakınmalarda tedavi sunmakla beraber özelikle Serebral Palsi hastası çocuklara yönelik de farklı tedavilerin uygulandığı duyu bütünleme odası ile hizmet veriliyor.

Bentli'den erken teşhis vurgusu

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli yaptığı açıklamada, kanserde erken teşhisin önemli olduğuna dikkat çekerek, erken tanı için vatandaşları taramaya davet etti.

ANKA'da kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı

Gaziantep Özel Anka Hastanesi'nde, Dünya Kanser Günü kapsamında hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek amacıyla açılan stant büyük ilgi gördü.

Hekimler, kansere karşı uyardı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçe Devlet Hastanesinde görev yapan hekimler, vatandaşları kansere karşı uyararak açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Büyükşehir, kanserde erken tanıda 152 bini aşkın kadının taramasını yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), kansere karşı verdiği mücadelede kurduğu Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve hizmete aldığı Mobil Mamografi Tarama Aracı ile 152 bin 131 kişiye kanser taraması yaptı, 70 bini aşkın kişiye kanser türlerine ilişkin eğitim verdi.

1 yılda 11 bin hasta evde sağlık hizmeti aldı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi son bir yıl içerisinde binlerce hastaya ulaşarak gerekli tedavilerini evde gerçekleştirdi.

Çevre dostu EKAY ile Karacadağ nefes aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin 50 yıllık çöp sorununu çözdüğü Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) Projesi ile Karacadağ ve çevresi kötü hava ve kokudan temizledi.

17 yıllık evlat özlemi 3'lü tedavi kombineyle sona erdi

Diyarbakır'da, üçlü kombinle yaptığı tedavi sonucu 17 yıllık bebek özlemi sona erdi.

Şifa bulmak için Sudan'dan SANKO Hastanesi'ne geldi

Sudan Hartumlu inşaat mühendisi Mohammed Abdulezaim Gorshey, on yıldan beri yaşadığı nefes darlığı ve öksürük rahatsızlığından, SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde gerçekleştirilen operasyonla kurtuldu.

Kanbay, korona virüse yakalandı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kahbay, Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine evinde kendisini karantinaya aldı.

Elazığ'da büyükbaş hayvanlar için 'Seyyar pedikür aracı'

Elazığ'da büyükbaş hayvanların tırnak kesim ve bakımları, özel olarak hazırlanan seyyar araçla veteriner hekim tarafından köy köy gezilerek yapılıyor.

Medical Park'tan onkolojik hastalara özel akıllı ağrı kesiciler ve tedavi odaları

Medical Park Gaziantep Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Doç. Dr. Füsun Kökçü, Dünya Kanser Günü vesilesi ile bilgilendirmede bulundu.

Çocuklarda ekran bağımlılığı psikolojik sorunlar ortaya çıkartıyor

Çocuklarda ekran bağımlılığı ve çeşitli psikolojik sorunlar ortaya çıkmasına neden olan teknolojik aletlerle ilgili ailelere uyarıda bulunan Psikiyatri ve Psikoterapist Uzman Dr. Süleyman Dönmezdil, 'Kayıtsız şartsız bir tableti ya da cep telefonu çocuğumuzun verip, 'bak ne güzel hiç ses çıkarmıyor, bir köşede oturuyor' diye düşünüyorsak bu bize gelecekte çocuğumuza ve bize ciddi psikiyatrik ve psikolojik yük olarak geri dönecektir' dedi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nden yeni bir hizmet

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde bölgenin ilk ve tek skolyoz (omurga eğriliği) polikliniği hizmete açıldı.

Ayakkabı tasarımcısı İnce'den doğru ayakkabı seçimi ile ilgili tavsiyeler

Ünlü ayakkabı tasarımcısı Hüseyin İnce ayakkabıların neden ergonomik olması gerektiğiyle ilgili açıklamada bulundu.

Gölbaşı'nda kadın doğum uzmanı göreve başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı Devlet Hastanesine yeni atanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Duygu Alime Almalı hasta kabulüne başladı.

Yenişehir Belediyesi çalışanlarından kan bağışı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi çalışanları, Kızılay'ın kan bağış kampanyasına katılarak kan verdi.

Toplam 3597 haber.