Sağlık

Sağlık Haberleri

UMKE yolu kapalı kırsal bölgelerdeki hastalara bir bir ulaşıyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde sağlık ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan yolları aşarak hamile, çocuk ve yaşlı hastalara ulaşıyor.

Doğum yapmakta zorlanan kediye sezaryen yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde doğum yapmakta güçlük çeken kedi, yapılan sezaryenle 3 sağlıklı yavru hayata getirdi.

Yeni doğum yapan anne ve bebeği için ekipler seferber oldu

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mahallede doğum yapan anne ve bebeği, UMKE yardımıyla hastaneye ulaştırıldı.

Kış hastalıklarına dikkat

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Lütfi Baran, kış mevsiminde hava sıcaklarının aşırı düşmesiyle birlikte kış hastalıklarının etkisini artırdığını belirtti.

Kar yağışında 300 kişi yaralandı, el bilekleri ve kalça kırık vakaları başı çekti

Diyarbakır'da, kar yağışının etkisini göstermesiyle buz pistine dönen kaldırım ve yolların bilançosu ortaya çıktı. El bilekleri ve kalça kırıklarının başı çektiği vakalarda toplam 300 kişi yaralandı.

Yavuzeli'nde 20 Yataklı ilçe hastanesi hizmete açıldı

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde, 20 Yataklı Entegre İlçe Hastanesi hizmete açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gramaj denetiminde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, pastanelere yönelik pasta kutusu gramajı denetimi yaptı.

ANKA hastanesi karda evlere sağlık hizmeti götürüyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, Evde Sağlık Hizmetleri ile kar yağışı nedeniyle hastaneye gidemeyen hastalar için ihtiyaç duyulan branşlarda muayene ve hasta takibi hizmetini kesintisiz vermeye devam ediyor.

Son 24 saatte korona virüsten 156 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 156 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 67 bin 023 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Fedakar itfaiyeci engelli hasta kadını sırtında taşıdı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tedavi olduktan sonra evine gidemeyen engelli 76 yaşındaki Ayten Yar'ın imdadına Kahta Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yetişti.

Rahim ağzı kanserinden HPV aşısıyla korunun

Liv Hospital Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali Ovayolu, rahim ağzı kanserine yol açan Human Papilloma Virüsü'nün (HPV) cinsel temas ile bulaştığını hatırlatarak, HPV, hem bulaştıran kişide hem de bulaşan kişide hiçbir belirti göstermeyebilir. Virüsten aşı olunarak korunulabilir' dedi.

Sağlık görevlisinin sırtında taşıdığı kadından teşekkür

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sağlık görevlisi tarafından sırtta taşınan kadın ekiplere teşekkür etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyasından paylaştığı kadın, konuştu.

5 yıldır kavga ediyorlardı, aldıkları müjdeyle matem havası bayrama döndü

Diyarbakır'da 5 yıldır çocukları olmadığı için sürekli evde tartışarak sancılı bir süreç geçiren çift, bebekleri olacağı müjdesiyle büyük sevinç yaşadı.

Kalp hastasına karlı yollar açılarak ulaşıldı

Malatya'da hastaneye gitmesi gereken kalp hastasına karlı yollar açılarak ulaşıldı.

Karda mahsur kalan UMKE ekibi paletli ambulans ile kurtarıldı

Malatya'nın pütürge ilçesinde hasta almaya giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), karda mahsur kalınca yardımına paletli ambulans yetişti.

Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne tomografi cihazı gönderildi

Adıyaman'ın Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı tarafından tomografi cihazı gönderildi.

Diyarbakır'da hava ambulansı Berivan için havalandı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde kronik anemi kan transfüzyonu ihtiyacı olan 29 yaşındaki Berivan Hazar, hava ambulansıyla Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Sağlık görevlisi yaşlı hastayı sırtında taşıdı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde kar nedeniyle ilerleyemeyen ambulansa hastayı sağlık görevlisi sırtında ulaştırdı.

'Karne iyiyse de kötüyse de aşırı sevinç veya kızgınlıktan kaçının, ara tatilde sosyal medya detoksu yapın'

Medical Park Elazığ Hastanesinde görev yapan psikolog Çağla Yılmaz, karne notu kötü olan öğrencilerin cezalandırılması kadar karne notu iyi olan öğrencilere aşırı bir övgü yapılmasının da farklı sorunları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Toplam 3597 haber.