Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Türkiye'nin İlk Astronotu Gezeravcı, Gençlerle Buluştu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay misyonuna ilişkin, "Çok şükür alnımızın akıyla mutlu ve başarılı bir şekilde görevimizi tamamladık ve geldik ama daha önemli olanı Türkiye Cumhuriyeti'nin koymuş olduğu diğer hedefler de takvime göre ilerlemeye devam ediyor." dedi.

Türkiye'nin İlk Millî Turbofan Uçak Motoru TF6000 Başarıyla Çalıştırıldı

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayesinde başlatılan ve TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Türkiye’nin ilk askerî turbofan motoru TF6000 başarıyla çalıştırıldı.

ZironSoft, Yenilikçi Yazılım Çözümleriyle Sektörde Adından Söz Ettiriyor

Türkiye'nin önde gelen yazılım ve donanım startup şirketlerinden biri olan ZironSoft, 2022 yılında faaliyete geçti. Kuruluşundan bu yana hızla büyüyen ve sektördeki öncü firmalarla stratejik iş ortaklıkları kurarak dikkat çeken ZironSoft, teknolojik tedarik ve yazılım hizmetleri alanında kendine sağlam bir yer edindi.

Malatya'da Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca gençlere yönelik düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" Malatya'da başladı.

Deniz platformlarını koruyacak yeni milli silah göreve hazırlanıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde deniz platformlarını korumak için geliştirilen deniz tipi uzaktan komutalı silah sistemlerine bir yenisi ekleniyor.

Selçuk Bayraktar'dan milli muharip uçak KAAN için tebrik mesajı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, milli muharip uçak KAAN için tebrik mesajı yayımladı.

Teknokent'te 2012'den Bu Yana 860 Proje Hayata Geçirildi

İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent'te 2012'den bu yana 860 ar-ge ve inovasyon projesinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Yapay Zeka Geldi Çattı, Hazır Mısınız?

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yılki zirvesi 15-19 ocak tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kentinde düzenlendi.

Başkan Çınar, Robotik Kodlama Eğitiminde Örnek Bir İlçe Olacağız

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi inovatif düşünce ile geleceğin yazılımcılarını yetiştirmenin yanı sıra ‘teknolojiyi tüketen değil üreten nesil’ inşa etme noktasında önemli bir misyon üstlenmeye başladı.

Türkiye'nin İlk Astronotu Gezeravcı'nın Uzaya Gönderiliş Tarihini Açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edeceğini bildirdi.

Saldırılar artık yapay zeka destekli

Siber güvenlik şirketi ESET, Haziran 2023'ten Kasım 2023'e kadar ESET telemetrisinde görülen Tehdit Raporu'nu yayımladı.

Dronların yeni silahı DROKET sahaya çıkıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde dronlarda kullanılmak üzere geliştirilen akıllı mühimmat çözümlerine DROKET eklendi.

Yöneticinin Söylediğini Yap Yaptığını Yapma

Yöneticiler hassas bilgilere erişimleri ve büyük para transferlerini onaylama yetkileri nedeniyle tehdit aktörleri için değerli bir hedef konumundalar.

Türk Savunma Sanayisinde Uçuran İhracat Başarısı

Türk savunma sanayisi, milli hava araçları için geliştirilen havacılık motorlarıyla ilk ihracat başarısına imza attı.

Türk Savunma Sanayisinde 2024'te İhracatta Patlama Bekleniyor

Bu yıl yeni ihracat rekoruna imza atan Türk savunma sanayisi, 2024 yılında bu performansı daha yukarıya çekmeye hazırlanıyor.

Kale'de bilim şenliği düzenlendi

Malatya'nın Kale ilçesinde "Geleceğin Bilim İnsanları" sloganıyla bilim şenliği düzenlendi.

Mermer kesilirken oluşan çamurdan dış cephe kompoziti üretildi

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünden bilim insanları, mermer kesim işleminde ortaya çıkan atık çamuru kullanarak dış cephe uygulamaları için kuvars kompozit geliştirdi.

Haber Sitesinden Yayılan Casus Yazılım

ESET araştırmacıları, Pakistan tarafından yönetilen bir bölge olan Gilgit-Baltistan hakkında haberler sunan bölgesel bir haber web sitesine yönelik bir watering-hole (suyun başı) saldırısı tespit etti.

Bakan Kacır: Lider teknoloji girişimlerini destekleyeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Yüzyılı'nda, yeşil ve dijital dönüşümü hızlandıracaklarını belirterek, "Ülkemizi küresel düzeyde ileri teknoloji üretim merkezi haline getirecek, bilgi temelli dijital ekonomiyi büyütecek, yenilikçi ve girişimci insan kaynağımızı güçlendireceğiz." dedi.

Toplam 307 haber.