Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Şubat Ayında Malatya Havalimanı’nda 63.457 Yolcuya Hizmet Verildi… 

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Şubat ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Devlet Desteklerinden Yararlanan Besici, Hayvan Sayısını 12'ye Katladı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 8 yıl önce devlet desteklerinden faydalanarak 5 büyükbaş hayvan yetiştirmeye başlayan Bilal Zincirkıran, hayvan sayısını 60'a çıkardı.

Malatya kayısısından yılın ilk 2 ayında 76 milyon dolarlık ihracat geliri

Türkiye'nin Avrupa Birliği coğrafi tescilli ürünlerinden Malatya kayısısında 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ton bazında gerileyen ihracat, yılın ilk iki ayında yükselişe geçti.

Başkan Sadıkoğlu Sorunları Bakan Mehmet Şimşek’e İletti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Keskin’den KOSGEB Kredi Ödenmesi Başlıyor

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, KOSGEB ödemelerinin yeniden başladığını açıklayarak, ilk etapta sırada bulunan 1.723 kişiye kredi ödemelerinin ulaştırılacağını kaydetti.

Ticaret Bakanlığından Ramazan Ayı Öncesi 10 İlde Market Denetimi

Ticaret Bakanlığı, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde eş zamanlı fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

Malatya İş Dünyası olarak en öncelikli talebimiz Mücbir Sebep Halinin devam etmesidir

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Siftah dahi yapılmadan dükkanların kapandığı bu şehirde biriken vergi borçlarının ödenebilmesi çok zor. İş yerleri tamamlanıp ticari hayat normale dönene kadar mücbir sebep hali devam etmeli” dedi.

Türk EximBank Malatya Ofisi Malatya TSO bünyesinde hizmet vermeye başladı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun uzun zamandır yapmış olduğu girişimler olumlu sonuç verdi. Türk EximBank Malatya Ofisi Malatya TSO bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Başkan Sadıkoğlu’ndan ‘Vergisiz’ Enflasyon Düzeltmesi Talebi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2024 ve 2025 yılı enflasyon düzeltmesi işlemlerinin, mücbir sebep halinin devam ettiği illerde vergisiz olarak uygulanmasını talep etti.

Asrın felaketini yaşadık, asrın destekleriyle ayağa kalkabiliriz

Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilmesinde işletmelerin önüne çıkan teminat şartının büyük mağduriyetler doğurduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “50 bin TL ve üzeri borçlar için teminat istenmekte.

Narenciye İhracatı 1 Milyar Doları Aştı

Sonbahar ve Kış mevsimlerinde soğuk algınlıklarına karşı C vitamini deposu olan narenciye ürünlerinde Türkiye’nin 2023 yılı ihracatı yüzde 23’lük artışla 903 milyon dolardan, 1 milyar 112 milyon dolara yükseldi. Dünya’nın C vitamini ihtiyacını Türk narenciye sektörü karşıladı.

Başkan Sadıkoğlu, “Depremzede esnafımızın geliri borçları kadar artmadı”

Mücbir sebep hali süresince biriken borçların esnafı kaygılandırdığını dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın gelirinin borçları kadar artmadığına vurgu yaparak biriken borçlar için azami oranda af talep etti.

Konut Satışları Yüzde 17,8 Düştü

TÜİK, ocak ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, ülke genelinde konut satışları ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 düştü.

3 Bin 200 Esnaf Konteynerde Hizmet Veriyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Malatya'da, 3 bin 200 esnaf konteynerde faaliyetini sürdürüyor.

İnsanların Enkaz Altında Kalacağı Endişesini Yaşıyoruz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, küçük sanayi sitesinde 2 binin üzerinde işyerini ağır hasarlı olduğunu belirterek, 5 büyüklüğünün üzerindeki bir depremde insanların enkaz altında kalacağını endişesini yaşadıklarını ve biran önce yerinde dönüşüm için esnafa destek sağlanması ve yeni işyerlerinin yapılması çağrısında bulundu

İnşaat Faaliyetlerindeki Yavaşlama Devam Ediyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay açıkladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri ortaya koymaktadır.

Malatya’nın Çarşı Kültürünü Bozmayalım

Malatya Emlakçılar Odamız tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif Programına katılan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Emlakçılar dahil 6 esnaf grubumuz KOSGEB desteklerinden yararlanamıyor.

Keskin’den Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy’a Teşekkür

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat depreminin yıldönümünde esnaf gezisi sırasında Ankara Çarşında talep edilen yaklaşık 150 klimayı kendi imkanları ile temin ederek yollayacak olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ederek, “Bir devlet adamı olarak kendilerini Malatya’dan birisi görerek yaralarımızı sarmaya, ayakta durmamıza katkı ve destek sunmaya devam ediyor.” dedi.

Malatya Havalimanı, ocak ayında 63 bin 37 yolcuya hizmet verdi

Malatya Havalimanı, ocak ayında 63 bin 37 yolcuya hizmet verdi.

Toplam 4910 haber.