Sağlık

Sağlık Haberleri

Menopoz Yaşını Öne Çeken 7 Hatalı Alışkanlık!

Kadınlarda adet döngüsünün ve doğurganlığın sona erdiği dönem ‘menopoz’ olarak adlandırılıyor. Ülkemizde kadınlar genellikle 45-49 yaşları arasında menopoza giriyor.

Kızılay Yetimlerin İhtiyaçlarını Ramazan’da Da Karşılıyor

Ramazan yardımlarına devam eden Kızılay, yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için de düzenli nakdi destek veriyor.

Ramazan’da Midenizi Rahatlatan 10 Etkili Öneri!

İftar yemeklerinde besinleri hızlıca tüketiyor, ana yemeğin ardından genellikle şerbetli tatlılara yöneliyoruz.

Vali Ersin Yazıcı 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programına Katıldı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı; Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Malatya Tabip Odası tarafından düzenlenen “14 Mart Tıp Bayramı Kutlamaları” adlı programa katıldı.

Glokom Kalıcı Görme Kaybına Yol Açmasın!

Göz sinirinde incelme ve kalıcı görme alanı kaybıyla karakterize bir göz hastalığı olan glokom dünyada 70 milyon kişiyi etkiliyor.

Başkan Koçak’tan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Güzin Koçak, 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı Yayımladı.

Kızılay'ın Gazze Gemisi Mısır'a Ulaştı

Türkiye’den uğurlanan ve Gazze halkına umut olan Kızılay’ın 7. İyilik Gemisi Ramazan öncesinde Mısır’a ulaştı. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile bölgedeki Kızılay ekibi tarafından karşılanan yardım gemisindeki acil ihtiyaç malzemeleri bir an önce Gazze halkına ulaştırılmak TIR’lara yükleniyor.

Sağlıklı Ramazan İçin 8 Önemli Öneri!

Onbir ayın sultanı Ramazana sayılı günler kaldı. Ramazanı sağlıklı ve rahat geçirmek için sahura kalkmaktan pide ve tatlı tüketimine dek bazı noktalara dikkat etmek büyük önem taşıyor.

Kolon Kanserini Önlemek Mümkün!

Kalın bağırsağın kötü huylu tümörleri olan kolon kanseri dünyada en yaygın görülen kanser türlerinden biri.

Yengeç Kabuğundan Üretilen Radyasyon Kalkanı Zararlı Işınlardan Koruyacak

İnönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çiftin, tatlı su yengeçlerinin kabuğundan ürettikleri "radyasyon kalkanı", astronotları, nükleer santral çalışanlarını ve hastanede zararlı ışınlara maruz kalan personeli radyasyona karşı koruyabilecek.

10 Soruda Endometriozis Testi!

Toplumda ‘çikolata kisti’ olarak bilinen endometriozis, rahmin içini kaplayan endometrium dokusuna benzer dokuların rahim dışında büyümesiyle ortaya çıkan kronik bir hastalık.

Baharda Sağlıklı Ve Işıltılı Bir Cilt İçin 6 Altın Öneri!

Kış mevsiminin olumsuz hava koşulları, yanlış yaşam alışkanlıkları ve stres derken cildimiz iyice yıprandı.

Tırnaklarda 8 Önemli Hastalık Sinyali! 

Tırnaklarımız parmak uçlarına destek vererek dokunma ve taşımayı sağlayan önemli yapılar olduğu gibi kozmetik olarak da hayatımızın merkezinde yer alıyorlar.

Tiroit Nodülleri Hakkında Çok Önemli Bilgiler!

Ses kısıklığı ya da sesinizde çatallanma oluyor, boynunuzda şişlik ya da yutkunurken hareket eden kitle hissediyor, nefes almada güçlük mü çekiyorsunuz?

Hipofiz Tümörü Kalıcı Körlüğe Neden Olmasın!  

Hipofiz bezi, salgıladığı hormonlarla birçok organımıza müdahale ederek yaşamsal fonksiyonlarımızı düzenleyen bir bezdir.

Meme Kanseri Hakkında Doğru Sanılan 8 Hatalı Bilgi! 

Dünya Sağlık Örgütü, en sık görülen kanser türünün artık akciğer kanseri değil, meme kanseri olduğunu açıkladı. Dünyada her yıl 2 milyon 300 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor. Ülkemizde de kadınlarda gelişen her 4 kanserden 1’ini meme kanseri oluşturuyor.

Türkiye’de ABD ve Avrupa’dan daha fazla görülüyor

Kistik fibrozis, fenilketonüri ve SMA hastalığı gibi yenidoğan bebeklerde taranan, son zamanlarda bazılarının adını daha sık duyduğumuz nadir hastalıklar, tüm dünyada yaklaşık 7 bin hastalığı kapsıyor ve bu hastalıklar 300 milyon kişiyi etkiliyor.

Spor Yaralanmalarına Neden Olan 7 Önemli Hata! 

Günümüzde yoğun iş temposuna rağmen spora zaman ayıran kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Toplam 3575 haber.