Sağlık

Sağlık Haberleri

Kimyasal deneylerin beklenenden daha önce tamamlandığını belirleyen cihaz üretildi

Malatya'da İnönü ve Turgut Özal üniversitelerinden 7 bilim insanı, kimyasal deney sürelerinin daha erken tamamlandığını tespit eden cihaz geliştirdi.

Kalp Sağlığı Hakkında Doğru Sanılan 7 Hatalı Bilgi!

Kardiyovasküler hastalıklar dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olmaya devam ediyor ve günümüzde tüm küresel ölümlerin yaklaşık 1/3’ünü oluşturuyor.

Yaşlılarda psikolojik iyi oluş için fiziksel aktivite şart!

Fiziksel aktivite gerçekleştirdikten sonra kendini iyi hissetmeyen yok!

Beyin Sağlığını Güçlendiren 5 Etkili Besin!

Cep telefonunuzla konuştuğunuz esnada bir yandan da ‘acaba nereye koydum?’ diyerek aradığınız oldu mu? Ya da gözlüğünüz gözünüzde ‘yine nerede çıkardım

Kulak Çınlamasının 10 Önemli Nedeni!

Gerçekte olmayan zil sesi, hışırtı ve uğultu gibi seslerin duyulması ‘kulakta çınlama’ ya da tıp dünyasındaki adıyla ‘tinnitus’ olarak tanımlanıyor.

Diz Kireçlenmesine Karşı 5 Etkili Öneri!

Vücudumuzun tüm yükünü dizlerimiz çekiyor ancak günlük yaşamda yanlış alışkanlıklarımızın da etkisiyle diz sağlığımız son yıllarda alarm veriyor.

Hem İş Hayatı Hem Özel Hayatta Duygusal Çeviklik Nedir ?

Uzman Klinik Psikolog H.Onur Demirci konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kök Hücre Bağışı Lösemili Üniversite Öğrencisine Yaşam Umudu Oldu

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören akut lenfoblastik lösemi (ALL) hastası 21 yaşındaki Zeynep Öztürk, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezine (TÜRKÖK) kayıtlı gönüllü bir bağışçıdan nakledilen kök hücreyle yeniden yaşama tutundu.

Yemek bile yiyemeyen kalp hastası ameliyatla sağlığına kavuştu

Malatya'da, kalp krizi sonrası nadir görülen kalp kapakçığı yırtığı nedeniyle yemek bile yiyemeyen 65 yaşındaki Mustafa Akay, kalp kapağının değiştirilmesinin ardından sağlığına kavuştu.

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala hepimizi keyifli bir hazırlık telaşı sardı.

Derin Endometriozis Organ Kaybına Neden Olabilir!

Şiddetli adet ağrısı, kronik pelvik ağrısı veya cinsel ilişki sırasında ağrı… Yaşam kalitesini oldukça düşürebilen bu sorunlar, her 10 kadından birinde rastlanan ‘endometriozis’ hastalığına işaret edebiliyor.

Meme Onarımı Hakkında En Sık Sorulan 7 Soru

Genetik ve çevresel faktörlere yanlış yaşam alışkanlıkları da eklendiğinde günümüzde görülme sıklığı giderek artan meme kanseri artık genç yaşlarda da kapıyı çalıyor.

Turgut Özal Tıp Merkezi Madde Bağımlılığı İle İlgili Etkinlik Düzenledi...

İnönü üniversitesi Turgut Özal Tıp merkezi Madde Bağımlılığı Farkındalığına Yönelik Kaligrafi Etkinliği düzenlendi.

Gece Terleyerek Uyanıyorsanız, Dikkat! 

Vücudumuzun ısısını kontrol etmek için gerekenden fazla ter salgılaması ‘aşırı terleme’ tıp dilinde de hiperhidroz olarak tanımlanıyor.

Çapraz Karaciğer Nakillerinde Dalya Demeye Hazırlanıyor

Dünyada ilk 6'lı çapraz karaciğer naklini gerçekleştirerek 96'ncı çoklu nakile imza atan Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü, "dalya" demeye hazırlanıyor.

Çocuklarda Ekran Bağımlılığı ‘Şaşılık’ Nedeni!

İki gözün aynı noktaya odaklanamaması olarak tanımlanan şaşılık, ülkemizde her 100 çocuktan 3-5’inde görülen bir sorun. Çocuklarda şaşılık göz tembelliğine, iki gözü bir arada kullanma yeteneğinde azalmaya, derinlik hissinin bozulmasına ve bunun sonucunda görme fonksiyonlarında kalıcı bozulmaya yol açmasının yanında estetik kaygı nedeniyle psikolojik sorunlara da neden olabiliyor.

Malatya'da down sendromlu bireyler bir günlüğüne temsili doktor oldu

Malatya'da, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında doktor önlüğü giyen down sendromlular, temsili olarak sağlık hizmeti verdi.

Vitaminler Hakkında Doğru Sanılan 8 Yanlış!

Vücut sağlığımız için olmazsa olmaz öneme sahip vitaminler, gelişigüzel kullanıldığında ise fayda yerine zarar verebiliyor!

Kolon Kanserine Karşı Hayat Kurtaran 8 Öneri!

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, sigara ve stres derken son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kolon kanseri, dünyada kanserden ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor.

Toplam 3594 haber.