Sağlık

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanı Koca, Gazzeli 85 hasta ve yaralının Türkiye'ye getirileceğini bildirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazzeli 85 hasta ve yaralının bu akşam Türkiye'ye getirileceğini bildirdi.

Malatya'da depremden sonra yapılan semt polikliniği 22 mahalleye hizmet verecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremden etkilenen Malatya'nın merkez Battalgazi ilçesinde, yapılan semt polikliniği 22 mahalleye birinci basamak sağlık hizmeti verecek.

İç kulakta başlayıp beyin sapına baskı yapan

Azerbaycan’da yaşayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Aytakın Gahramanov, bugüne kadar dünyada sadece 200 kişide görülen ve kulak kemiğini delebilecek kadar agresif büyüyen ‘endolenfatik kese tümörü’ ile 19 yaşında tanıştı! İç kulakta gelişen ve işitme kaybından yüz felcine kadar çok ciddi sorunlara yol açan kötü huylu tümör kısa sürede temizlenmezse genç kız hayatını kaybedecekti.

Armut Kalp Sağlığına İyi Geliyor!

Uzman Diyetisyen Pınar Demirkaya konu hakkında bilgiler verdi.

Kışın Cilt Bakımının 9 Püf Noktası!

Kış aylarında cildimiz gün boyu hem soğuk hem de sıcak ortamların olumsuz koşullarına maruz kaldığından her zamankinden daha fazla yıpranmaya açık hale geliyor.

Kış Diyetinde Kaçınılması Gereken 8 Hata!

Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte gerek fiziksel aktivitelerde azalma gerekse bol kalorili yiyecekler tüketilmesi derken kilo artışı kaçınılmaz oluyor.

Her bel ağrısı, bel fıtığı değildir!

Öksürürken, hapşırırken hatta dişinizi fırçalarken bile bel fıtığının kapınızı çalabileceğini biliyor muydunuz?

Uykusuzluk Bir Hastalık Değildir!

Uykusuzluk sorunu çoğu kişi tarafından bir hastalık sanılsa da, aslında birçok hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkıyor.

Hareket Bozukluklarına ‘Beyin Pili’ Yöntemi!

Su içmek, yemek yemek, yürümek, yazı yazmak, oturup kalkmak… Günlük en temel ihtiyacımız olan ve kolaylıkla yapılan bu hareketler bazı kişiler için adeta imkansız hale gelebiliyor.

Tansiyon ve Diyabete Karşı Egzersiz Yapın, Sağlığınızı Koruyun

Kalp hastalıkları, tansiyon ve diyabet dünyada sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Hareketsiz yaşam ve fazla kilo sebebiyle bu hastalıkların görülme yaşı giderek daha da düşüyor.

Bu Kanseri Aşı İle Önlemek Mümkün!

Son yıllarda görülme sıklığı giderek yaygınlaşan Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri, dünya genelinde 45 yaş altı kadınlarda en fazla karşılaşılan ikinci kanser türü olarak karşımıza çıkıyor.

Malatya Kültür Mirası Okulu Başlıyor

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu tarafından “Malatya Kültür Mirası Okulu” 06 Ocak 2024 – Cumartesi günü saat 13.00’de Malatya Kent Konseyi’nde ilk dersine başlıyor.

Kas kaybına uğramadan incelmenin ipuçları!

Fazla kilolarından kurtulmaya çalışanların çok sık başına gelir; yağdan değil kaslardan vermek! Zira kilo vermek için yapılan kalori kısıtlı diyetler yeterli protein içermiyorsa azaltılan enerji kaslardan karşılanıyor ki bu da kas kaybına yol açıyor.

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ek Hizmet Binası açılıyor

Malatya'nın Darende ilçesinde 2018 yılında yapımına başlanan Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ek Hizmet Binası yarın hizmete açılacak.

Kızılaycılar Yardımları Köyler Ve Konteyner Kentlere Ulaştırıyor

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım çalışmalarıyla afetzedelere destek olan Kızılay, mevsim koşulları zorlaşmadan önce kış yardımları programını başlattı.

Mide Kanseri İçin 12 Önemli Risk Faktörü! 

Mide kanseri, en sık görülen kanserler arasında 6. sırada yer alıyor.

Kan Şekerini Dengede Tutmanın 6 Etkili Yolu!

Son yıllarda giderek yaygınlaşan diyabet hastalığı artık genç yaşlarda da kapıyı çalıyor.

Beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 5 hastaya umut oldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde hastanede beyin ölümü gerçekleşen gencin bağışlanan organları, hastalara nakledilecek.

Uzun süre cep telefonu kullanımı epilepsiyi tetikleyebilir

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi nöroloji uzmanı Doç.Dr. Muhammed Nur Ögün, akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla insanların telefonla geçirdiği sürenin uzadığını belirterek, "Buna nörolojik hastalık açısından baktığımız zaman özellikle epilepsi hastalığını tetikleme açısından etkili olabilir." dedi.

Toplam 3594 haber.