Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesi çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesini istedi.

81 ilde eşzamanlı 54 bin 776 toplu tüketim yeri denetlendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 81 ildeki lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yaklaşık 3 hafta boyunca eş zamanlı 54 bin 776 denetim yapıldığını ve bu denetimlerde 245 idari yaptırım uygulandığını ifade etti.

TİGEM İşletmelerinden Hasat Rekoru

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı işletmelerde 392 bin ton mahsul ile tüm zamanların hububat üretim rekoru kırıldığını bildirdi.

Milas Yağlı Zeytini AB Tescili Aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Milas yağlı zeytini Avrupa Birliğinden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.

Ağustos Ayında Malatya Havalimanı'nda 68.205 Yolcuya Hizmet

Ağustos ayında Malatya Havalimanı'na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 430, dış hatlarda 2 olmak üzere toplamda 432'ye ulaştı.

Kuru İncirde İhracat Hedefi 300 Milyon Dolar

Cennet meyvesi kuru incirde yeni sezona başlama heyecanı yaşanıyor. Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incirde 2023 rekoltesinin 2022 yılı seviyelerinde olacağı öngörüldü.

Malatya TSO'da' Yerinde Dönüşüm' Toplantısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde, MTSO Meclis Başkanı Hakan Er, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Ahmet Şahin'in katılımıyla 'Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı' düzenlendi.

Özbekistan ve Malezya heyetlerine KOSGEB destekleri anlatıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, KOSGEB'in diğer ülkelerle ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilere büyük önem verdiğini bildirdi.

EİB’nin ihracatı ağustos ayında 1,5 milyar doları aştı

Ege İhracatçı Birlikleri’nin ağustos ayı ihracatı 1 milyar 522 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. 2022 yılı ağustos ayında 1 milyar 531 milyon dolarlık ihracata imza atan EİB’nin ihracatı yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

Yozgat'ta hayvan dışkısından elektrik ve organik gübre üretiliyor

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde belediye ve özel sektör işbirliği ile kurulan biyogaz tesisinde hayvan dışkısından elektrik ve organik gübre üretiliyor.

Başkan Sadıkoğlu: Yer Tahsisi Sorun Ve Sorumlulukları Bitirmiyor

Yeni Kuyumcular Çarşısı’nı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın çarşıyı yapılandırmak için ciddi bir maddi yükün altına girdiğine, bazı taleplerin ise göz ardı edildiğine dikkat çekerek ‘Esnafa yer tahsisi sorun ve sorumlulukları bitirmiyor. Bu alanları en iyi hale getirmek için destek olunmalı’ dedi

Antep fıstığında verim arttı

Adını kentten alan ve bölgenin önemli tarımsal ürünlerinden olan Antep fıstığında hasat heyecanı yaşanıyor.

Sadıkoğlu Nakit Sıkıntısı Domino Etkisiyle Tüm Piyasayı Etkiliyor

Malatya'ya yeni atanan Halk Bankası Malatya Bölge Müdürü Recep Türközü ve Vakıfbank Malatya Bölge Müdürü Hakkı Şener Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Pazarlamacı ve tezgahtarın kurduğu silah fabrikasında 90 kişi istihdam ediliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde pazarlamacı ve tezgahtarlık yapan iki girişimcinin ortaklığında kurulan silah fabrikasının ihracatı her yıl artıyor.

İç Anadolu'ya uygun alternatif hububat çeşitleri Malya'da deneniyor

Kırşehir'de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı faaliyet gösteren Malya Tarım İşletmesinde alternatif hububat çeşitleri deneniyor.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkgözü Gümrük Kapısı'nın açılışında konuştu:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugünden itibaren başta Gürcistan olmak üzere, Kafkaslar ve Orta Asya'ya, Türkgözü ile daha güçlü şekilde bağlanmış olacağız." dedi.

Malatya'da esnaf ve ustaları için konteyner kent

Malatya’da küçük sanayi sitelerinde faaliyet gösteren mobilyacı, ağaç sanatkarları ve tamirci esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışanların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için 3 ayrı esnaf ve sanatkar odasının işbirliği ile yaptırılan 440 konteynerin alt yapı çalışmaları sürüyor.

Silah şirketi sinema sektörü için kurusıkı tüfek üretti

Konya'da av silahı imalatı yapan firma, patentini de aldığı kurusıkı tüfekle dış ticaretteki payını artırmak istiyor.

Keskin Ticari Faaliyet Olmayan İşyerleri Sırada Bekleyen Esnafa Verilecek

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Eski Rus Pazarında yapılan Ankara Çarşısı’nda kura ile dükkan verildiği halde gelip işyerini açmayanlara son kez süre tanındığını, ticari faaliyet gösterilmeyen işyerlerinin aylardır işyeri için sıra bekleyen esnaflara verileceğini belirterek, “Bütün mesuliyet bana ait” dedi.

Toplam 4925 haber.