Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya kayısısındaki rekor hedefi şehirdeki umutları da tazeleyecek

Malatya, şehirle özdeşleşen kuru kayısıda geçen yıl gerileyen ihracatı telafi etmeyi ve 2024'te yeni ihracat rekoruna ulaşmayı hedefliyor.

Depremzede besiciler devlet desteğiyle üretime devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma yol açtığı Malatya ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde hayvanları telef olan besicilere 4 bin 703 küçük ve büyükbaş hayvan ve 145 milyon liralık yem ile ekipman desteği verildi.

Malatya'daki konteyner kentin depremzede esnafı işlerden memnun

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da esnaf, yaklaşık 2 bin konteynerin yer aldığı Teknokent Geçici Konaklama Merkezi'ndeki prefabrike yapılarda depremzedelerin ihtiyaçlarını gideriyor.

TİM Başkanı Gültepe: 48 İlimiz İhracatını Arttırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, yıla rekorla başlamanın önemli olduğunu belirterek, "Bu yıl 267 milyar dolar mal ve 110 milyar dolar hizmet ihracatı hedefimiz var. Ocak ayındaki performansımız bizim için iyi bir moral ve motivasyon kaynağı oldu." dedi.

Depremzede Besiciler Hayvan Sayısını Artırmak İçin Destek İstiyor

Malatya Ticaret Odasının aynı zamanda besicilik de yapan yöneticileri, deprem bölgesindeki şehirlerde bulunan besicilerin hayvan varlığının artırılmasına yönelik destek taleplerini dile getirdi.

Çarklar Dönecek, Malatya Ayağa Kalkacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, depremden etkilenen kentin tekrar ayağa kaldırılması için organize sanayi bölgelerinde üretimin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Kayısısının Dünyaya Açılan Yeni Kapısı Faaliyete Başlıyor

Malatya kayısısının dünya piyasasındaki yerini güçlendirmek ve ihracatı artırmak amacıyla kurulan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi bu ayın sonunda faaliyete başlayacak.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Üretici İle Market Arasındaki Fiyat Değişimlerini Değerlendirdi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ocak ayında üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 404,2 ile portakalda görüldüğünü belirtti.

Büyükşehir ile Hizmet İş Sendikası arasında sözleşme imzalandı

Khk Personellerinin Birleştirilmiş Sosyal Yardımlarına 0, Diğer Ücret Ve Sosyal Haklarına p Zam

Keskin Kışla Caddesindeki Esnafa Yeni Yer Oluşturulmadan, Yıkım Yapılmasın

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaflar için şehir merkezinde faaliyet gösterebilecekleri bir alan belirlenmeden ve alt yapısı tamamlanmadan Kışla Caddesinin yıkılmasının durdurulması gerektiğini belirterek, “Kış zamanı, durup duruş şimdi mi yıkım akıllarına geldi?” sorusunu yöneltti.

Yargıtay’ın Kararı Depremzede DASK Mağdurlarına Umut Oldu

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasarlanan konutlar için DASK tarafından yapılan ödemelerin yetersiz olduğu ve yeni tarife üzerinden tazminat ödemesi yapılması gerektiğine ilişkin birçok uyuşmazlığın yargıya taşındığı uzun süredir ülke gündemindeyken, depremzede lehine verilen ilk karar hakkında Yargıtay 4. Hukuk Dairesi incelemesini tamamladı

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine müjde! Maaşlar arttırıldı

Emeklilerin dört gözle beklediği zam miktarı açıklanmıştı ancak emekliyi memmun etmemişti. TRT Haber'e konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere müjde verdi.

Türk EximBank Malatya TSO’ya hizmet ofisi açacak

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun uzun zamandır yapmış olduğu girişim olumlu sonuç verdi. Türk EximBank Malatya TSO bünyesinde hizmet ofisi açacak.

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Yeni Dünya pazarında büyümek istiyor

İnsanlığın üç öğün protein ihtiyacını karşılamak için var gücüyle çalışan Türk su ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü, ihracatta Amerika pazarında büyümeyi hedefliyor.

Kira Yardımı 7 Bin Tl’ye Çıkarıldı

İBB, riskli binalar için yaptığı kira yardımını yüzde 55 artırdı. Kentsel dönüşüm alanlarındaki riskli yapılarda oturan kiracılara ve hak sahiplerine 4 bin 500 TL yerine 7 bin TL kira yardımı yapılacak.

Almanların Tercihi Türk Konfeksiyon Ürünleri

Dünya ekonomisindeki resesyon, Türkiye’deki yüksek enflasyon ve düşük döviz kuru nedeniyle sancılı bir süreçten geçen, 2023 yılında ihracatta yüzde 9 kan kaybı yaşayan Türk moda endüstrisi, ihracattaki düşüşü durdurmak için 2024 yılında pazarlama atağını en güçlü pazarı Almanya’dan başlatıyor.

İnşaat Faaliyetleri Yavaşladı

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Aralık Ayı Raporu’nu açıkladı.

Ticaret Bakanlığı 930 sözleşmeli personel istihdam edecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere toplam 930 sözleşmeli personel istihdam edeceklerini duyurdu.

65 Ülkeye İhracat Edilen Vişne Mermeri Tescillendi

Elazığ'dan 65 ülkeye ihraç edilen vişne mermeri tescillendi.

Toplam 4924 haber.