Sağlık

Sağlık Haberleri

Bentli'den Omicron Varyantı uyarısı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni tip korona virüste Omicron varyantının tehlikesine dikkat çekerek, 'Omicron Varyantından sevdiklerimizi korumamızın tek yolu tamamlayıcı doz aşılarımızı yaptırmaktır' dedi.

Uzmanı Dr. Nagihan Demir, korona virüsün yeni varyantlarına dikkat çekti

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, tüm dünyada yaygın olan omicron varyantı ve mevsimsel griple korona virüs hastalığının belirtilerini taşıyan yeni varyant ile ilgili bilgi verirken, hastalıktan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Uzmanından kırık uyarısı: 'El ve ayak bilekleri kırıkları ciddi sakatlıklara neden olabilir'

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşan kaygan zeminlerin gerek araç trafiğinde gerek yaya trafiğinde bir takım olumsuzluklara neden olabildiğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ömer Cihan Batur, 'El ve ayak bileği kırıkları sakatlıklara neden olacak sorunlar doğurabilmektedir' dedi.

Genom Analiz Laboratuvarı ile genetik analizlerde KKTC’nin dışa bağımlılığına son verdi

Yakın Doğu Üniversitesi'nin kurulumunu tamamlayarak açılışını gerçekleştirdiği Genom Analiz Laboratuvarı, COVID-19 ile birlikte başta genetik hastalıklar ve kanser olmak üzere pek çok hastalığın genetik analizlerinde, KKTC'nin dışa bağımlılığını ortadan kaldırıyor.

Soğuk havalar 'sistit' oluşumunu artırıyor

Uzmanlar uyarıyor, soğuk havaların iyice kendini hissettirdiği bugünlerde birçok hastalığın yanında kadınlarda enfeksiyon sonucu oluşan sistit oluşumu sıklıkla görülebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gamze Akın Seven, Kadın üreme yollarında bu dönemlerde sıklıkla oluşan sistit atakları ve vajinal enfeksiyonlarını bitkisel tedavi yöntemleriyle rahatlıkla gideriliyor dedi.

Medıcal Park Gaziantep Hastanesi kalitesine 4'üncü tescil

Gaziantep'te başarılarıyla son yıllarda hızlı bir ivme yakalayan ve kalitesini tekrar tescilleyen Medical Park Gaziantep Hastanesi Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Derneği (TÜSKA) tarafından her üç yılda bir yenilenen Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) belgesini tekrar alarak Türkiye'de reakredite olan ilk hastane oldu.

KKTC Tarım Bakanı Çavuşoğlu, Covid-19’a yakalandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun Covid-19 testi pozitif çıktı.

Diyarbakır'da sağlık ekipleri, yoğun kar yağışında vatandaşların imdadına koştu

Diyarbakır'da, önceki gün kırsal ilçelerde etkili olan ve yer yer 1 metreyi bulan kar yağışında vatandaşların imdadına sağlık ekipleri koştu

GAÜN hastaneleri, sağlık turizminde dünya markası olma yolunda

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Kuveyt ve Katar başta olmak üzere Körfez ülkeleri arasında, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Çocuk Hastanesi bünyesindeki sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için protokol imzalandı.

Çocuklarda ateş pek çok hastalığın habercisi olabilir

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Almacıoğlu, çocuklarda ateşin pek çok hastalığın habercisi olabileceğini söyledi.

Dünyada yılda 500 bin insanın ölümü trans yağlardan

1911'den beri hayatımıza giren trans yağlar, yılda 500 binden fazla insanın ölümüne neden olduğu tespit edildi. Özellikle kalp krizi riskini artırdığı belirtilirken, Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Serkan Akdağ, çocuklarda ve gençlerde ciddi tehlike arz ettiğini ifade etti.

Yüksek ateşi olan çocuğu hastaneye UMKE yetiştirdi

Adıyaman'da, yüksek ateş nedeniyle fenalaşan küçük çocuğun yardımına UMKE yetişti. Küçük çocuğu alan UMKE, karlı yolları aşarak hastaneye ulaştı.

Diyarbakır'da kapalı yolları açan belediye, iki hasta için seferber oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan ilçesinde yoğun kar nedeniyle kapanan yolları açarak rahatsızlanan vatandaşların hastaneye ulaşmasını sağladı.

Kış aylarında 'Doğru Egzersiz' önemli

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Begümhan Turhan, kış aylarında yaşanan soğuk hava ve yoğun kar yağışlarının sakatlanma ve yaralanma vakalarını artırdığını belirterek, kış mevsiminde güvenli şekilde hareket etmenin önemini ve doğru egzersizlerle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ'da 4 bin 12 aktif korona virüs vakası bulunuyor

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, kentteki aktif vaka sayısının 4 bin 12, yatan hasta sayısının ise 134 olduğunu açıkladı.

Rahim ağzı kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Poyraz, rahim ağzı kanserinde erken tanının önemi, hastalığın teşhisi ve alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi.

Yenişehir Belediyesinden duygusal zeka performansına yönelik seminer

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çalışan kadınlara yönelik İş ve Özel Hayat Dengesi ile İş Yaşamında Duygusal Zekanın Önemi konularında iş yerlerinde eğitim seminerleri verilmeye başlandı.

Kanseri Liv Hospital'da yendi

Liv Hospital Gaziantep'e 4 ay önce göğsündeki kitle şikayetiyle başvuran Demet Güner, erken tanı sayesinde kısa sürede meme kanserini yendi. Şifayı Liv Hospital Gaziantep'te bulan Demet Güner, Herkese tavsiyem, sağlık kontrolünden geçmeleri ve ertelememeleridir dedi.

Son 24 saatte korona virüsten 188 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 188 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 77 bin 434 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Toplam 3597 haber.