Sağlık

Sağlık Haberleri

Tirod hastalıklarının bilinmeyenlerini uzmanı anlattı

Günümüzde sıklıkla görülen tiroid hastalıklarının bilinmeyenlerini anlatan Prof. Dr. Ersin Akarsu, sebepsiz yaşanan yorgunluk ve halsizliğin tiroid hastalığının habercisi olabileceğini belirterek, gebelik sürecindeki iyot tüketiminin bebek ve anne sağlığı için önemli olduğunu söyledi.

Adıyaman'da Sağlık Platformu kuruldu

Sağlık alanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelmesiyle Adıyaman Sağlık Platformu kuruldu.

Çocuklarda boğaza kaçan cisimlere bilinçli müdahale hayat kurtarabilir

Soluk borusuna yabancı cisim kaçmasının özellikle 6 ay ile 3 yaş arası çocuklarda daha sık görülüyor. Diyarbakır Memorial Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, yabancı cisim aspirasyonlarında erken tanı ve uygun ilk yardım müdahalesinin hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Sigaranın zararları anlatıldı

Adıyaman'da Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler sigaranın zararlarını anlattı.

Diyarbakır'da 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü'nde stant açıldı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Ceylan Karavil Park AVM'de stant açarak vatandaşları bilgilendirdi.

Bilinçsiz kullanılan ağrı kesiciler, akut böbrek yetmezliğini artırıyor

DİYARBAKIR (İHA) – Her ağrı hissedildiğinde rastgele kullanılan ağrı kesiciler, akut böbrek yetmezliğine yol açmakta. Vatandaşların korona virüsün verdiği ağrılardan kurtulmak için ağrı kesici kullandığı ve kovidli bir şekilde topluma karıştıkları belirlendi. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İç Hastalıklar ve Nefroloji Uzmanı ve Organ Nakli Mesul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Danış, Türkiye'de 7 kişiden 1'i kronik böbrek hastasıdır' dedi.

Dört günde bin 635 adres karantina altına alındı

Adıyaman'da, korona virüs salgını dolayısıyla dört günde bin 635 adres karantina altına alındı.

Haftalık vaka artışlarında Elazığ ilk sırada

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı haftalık insidans haritasına göre korona virüs (Covid-19) vaka sayılarında Elazığ, haftalık artışta ilk sırada yer aldı.

Vakaların arttığı Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, vatandaşları uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık korona virüs haritasına göre, vaka sayıları en çok artan iller arasında yer alan Elazığ'da halkı tedbirlerle ilgili uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Her an yeni vaka sayılarına dahil olabilirisiniz dedi.

Turkovac aşısı Malatya'da da vuruluyor

Yerli aşı Turkovac, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de uygulamaya başladı. Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde etkili olduğu bildirilen yerli ve milli aşı Turkovac, Malatya'ya da geldi.

Dünyaca ünlü cerrahlar Malatya'da yetişiyor

Dünyanın en büyük 2'nci karaciğer nakil merkezi konumunda olan Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde eğitimlerini tamamlayan cerrahlar ülkelerindeki hastalara umut oluyor.

Vali Çuhadar, Turkovac aşısını yaptı

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, korona virüsten dolayı 4.doz aşısını Turkovac yaptırdı.

Yerli aşı 'TURKOVAC' Diyarbakır'da uygulanmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC, bugün itibariyle Diyarbakır'da da uygulanmaya başlandı. TURKOVAC ile hatırlatma dozu aşısı yaptıran Vali Münir Karaloğlu, vatandaşlara da aşı olmaları çağrısında bulundu.

Vatandaşlar TURKOVAC'a akın etti

Türk bilim insanlarının yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği TURKOVAC aşısı Gaziantep'teki hastanelerde uygulanmaya başlandı. Hastanelerde yerli aşı TURKOVAC yoğunluğu oluşurken aşıyı yaptıran vatandaşlar gururlu oldukları söyledi.

Ağrı şikayetiyle hastaneye gitti, rahim duvarından 23 miyom çıkarıldı

Malatya'da kasığında dolgunluk, ağrı, düzensiz ve aşırı kanama şikayetiyle özel bir hastaneye başvuran 41 yaşındaki kadının rahim duvarında 23 miyom tespit edildi. Miyomların başarılı bir operasyonla alındığı kadın sağlığına kavuştu.

Bacak bacak üstüne atabilmek için 52 yaşında ameliyatsız 46 kilo verdi

Elazığ'da 52 yaşındaki Suat Yıldız, en büyük arzusu olan bacak bacak üstüne atabilmek için 10 ayda yaptığı diyet sayesinde 46 kilogram verdi.

Son 24 saatte korona virüsten 221 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 221 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 98 bin 715 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Dünya sigarayı bırakma günü

SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nevhiz Gündoğdu, 'Sigarayı bıraktıktan üç gün sonra bile daha rahat nefes alacaksınız. Yeter ki kararlı olun' dedi.

Rabia bebek, 4 saatlik yol açma çalışmasından sonra hastaneye ulaştırıldı

Malatya'da Rabia bebek, karda 4 saatlik yol açma çalışmasından sonra hastaneye ulaştırıldı.

Toplam 3596 haber.