Sağlık

Sağlık Haberleri

Nadir hastalıklar günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlker Saygılı, nadir hastalıklar grubu içerisinde yer alan ve literatürlerde tanımlanan yaklaşık sekiz bin hastalık bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır'da 65 yaş ve üstü vatandaşlara sağlık hizmeti

Yenişehir Belediyesi, Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında ilçede ikamet eden 65 yaş ve üzeri vatandaşların evde ve hastanelerde sağlık taramalarını sürdürüyor.

Covid-19'da kan stokları azaldı polisler kan bağışı yaptı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Covid-19 salgını nedeniyle stokları azalan Türk Kızılay'ına kan bağışı yaparak destek verdi.

Uzman psikolog Soysal: 'Çocuklara hayvanların yırtıcı ve vahşi yönlerini değil, sevgi yönlerini vurgulayarak anlatmalıyız'

Son dönemlerde Türkiye'de birçok ilde sokak köpekleri saldırıları yaşandı. Uzman klinik psikolog Özlem Soysal, sokak köpekleri saldırılarının artmasının altındaki nedenin yaşam alanlarının kısıtlanmasından kaynaklı olduğunu belirtirken, çocuklardaki travmanın atlatılması için de ebeveynlere sorumluluk düştüğünü söyledi.

Kalçasındaki dev tümör görenleri hayrete düşürdü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan hastanın kalçasındaki 10 kiloluk tümör, Malatya'da Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan başarılı operasyonla alındı. Doktorları bile şaşırtan tümör nedeniyle 2 aydır oturamayan hasta sağlığına kavuştu.

İki günde 539 adres karantina altına alındı

Adıyaman'da, korona virüs dolayısıyla iki günde 539 adres karantina altına alındı.

Elazığ'daki ambulans sayısı 64 oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen bir ambulansla birlikte il genelindeki ambulans sayısı 64 oldu.

Uzmandan uyku esnasında solunum durmasına dikkat çeken uyarı: 'Ertesi günü hatırlayamazlar'

Solunum durması olarak tanımlanabilecek uyku apnesinin adının son dönemlerde sıkça duyulduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oktay Kapan, uyku rahatsızlıklarının başında yer alan uyku apnesi sendromunda uyku sırasında birkaç saniye süren geçici boğulmalar yaşanabileceğini kaydetti.

Covid-19 ilacı Malatya'da

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde etkili olan Molnupiravir etken maddeli ilacın Malatya'ya gelerek dağıtılmaya başlandığını bildirdi.

TÖTM'de Çocuk EEG yeni yeri törenle açıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde(TÖTM) yeni yerinde hizmete giren Çocuk Nöroloji Bilim Dalı Elektrofizyoloji Ünitesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Fabrika işçisinin kopan ayağı Gaziantep'te mikro cerrahi tekniğiyle dikildi

Şanlıurfa'da kaza sonucu her iki ayağını da iş makinasına kaptıran fabrika işçisi, ambulansla acil olarak çeşitli hastanelere sevk edildi. Bir ayağında kopma diğerinde ise parçalanma olan işçinin ayağının kesilmesi önerilince, hasta son çare olarak Liv Hospital Gaziantep'e başvurdu. İşçiye burada yapılan acil müdahale sonuç verdi, ayakların her ikisi de ameliyatla yerine dikilerek ayaklarda dolaşım sağlandı.

Süper bağışıklık için gökkuşağı beslenme

Medical Park Gaziantep Hastanesi Fonksiyonel Tıp ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Taşkıran güçlü ve sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmak ve bağışıklığın güçlendirilmesini sürdürmek için süper gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kızılay Uzun Yol Şoförleriyle Birlikte Yollara Düşüyor

Kızılay, taşımacılık sektöründe çalışan uzun yol şoförlerinin sosyo psikolojik özelliklerini ayrıntılı şekilde inceleyecek. Uzun yol şoförlerinin çalışma süreçleri hakkında derinlemesine bilgi edinmek ve sorunlarına bir nebze de olsa çözüm önerileri üretmek amacıyla yapılacak olan araştırma sonucunda uzun yol şoförlerinden trafik ve yol güvenliği ile afet gönüllüsü olmaları için destek alınacak.

Romatizmalı hastalara moral etkinliği

SANKO Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Bünyamin Kısacık, hastaları tedavi ederken psikolojik açıdan rahatlamalarını da çok önemsediklerini söyledi.

Elazığ'da vatandaşlar korona virüs tedbirlerini unuttu, maskeler çene altında kaldı

Vakaların gün geçtikçe artığı Elazığ'da tedbirler neredeyse unutuldu. Sokakta vatandaşların çoğunun ne maske ne de mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Elazığ'da kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekildi

Elazığ'da özel bir hastanede, Kanser Farkındalık Oluşturma Ayı öncesinde düzenlenen etkinlikte hastalara ücretsiz tarama tetkikleri yapıldı.

Kalp hastalarına yeni umut

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Kardiyoloji Doktoru Prof. Dr. Hasan Pekdemir, by-pass dışında hiçbir tedavi şansı olmayan yüzde yüz tıkalı kalp damarlarının tedavisinde tek çözümün ameliyat olmadığını ve özel kronik total oklüzyon (CTO) telleri ve kateterleri hastalara yeni bir umut kapısı olduğunu belirtti.

Yalnızlık Duygusuna Karşı 6 Etkili Öneri!

Son iki yıldır tüm dünyayla birlikte ülkemizi de derinden etkileyen Covid-19 pandemisi yalnızlık hissini hızla artırıyor.

18 yoğun bakım hemşiresine sertifika

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Sağlık Bakanlığı onaylı 2'inci kez düzenlenen ve 18 kursiyerin katıldığı 'Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı'' yapılan sertifika töreni ile sona erdi.

Toplam 3592 haber.