Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekildi

Elazığ'da özel bir hastanede, Kanser Farkındalık Oluşturma Ayı öncesinde düzenlenen etkinlikte hastalara ücretsiz tarama tetkikleri yapıldı.

Kalp hastalarına yeni umut

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Kardiyoloji Doktoru Prof. Dr. Hasan Pekdemir, by-pass dışında hiçbir tedavi şansı olmayan yüzde yüz tıkalı kalp damarlarının tedavisinde tek çözümün ameliyat olmadığını ve özel kronik total oklüzyon (CTO) telleri ve kateterleri hastalara yeni bir umut kapısı olduğunu belirtti.

Yalnızlık Duygusuna Karşı 6 Etkili Öneri!

Son iki yıldır tüm dünyayla birlikte ülkemizi de derinden etkileyen Covid-19 pandemisi yalnızlık hissini hızla artırıyor.

18 yoğun bakım hemşiresine sertifika

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Sağlık Bakanlığı onaylı 2'inci kez düzenlenen ve 18 kursiyerin katıldığı 'Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı'' yapılan sertifika töreni ile sona erdi.

Yaşlılara evde tedavi, gençlere ise istihdam imkanı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından 55 yaş ve üstü bireylere evde sağlık hizmetinin önünü açmak için hane halkına temel sağlık eğitimi verilecek. Ayrıca eğitimlerini başarıyla tamamlayan kişiler, elde edecekleri sertifika sayesinde iş sahibi de olabilecek.

Çocuklarda idrar kaçırmaya dikkat

Uzmanlar, çocuklarda idrar kaçırmanın çocukluk çağının önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Futbolcunun 3 kez çapraz bağı koptu, uzmanlar 'Antrenman' detayına dikkat çekti

Elazığspor'un genç futbolcusu Selim Enes Özeren'in iki buçuk yıl içerisinde 3 kez ön çapraz bağı koptu. Başarılı geçen ameliyat sonrası futbolcu taburcu edilirken, tedaviyi üstlenen Medical Park Elazığ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Taneli, uygun olmayan koşul ve zeminlerde yapılan sporun ve yoğun antrenman temposunun ön çapraz bağın kopmasına sebep olabildiğine dikkat çekti.

Kuluncak'ta bir günde 45 ünite kan toplandı

Malatya'nın Kuluncak İlçesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyasında bir günde 45 ünite kan toplandı.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde gastroenteroloji uzmanı göreve başladı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine yeni atanan çocuk gastroenteroloji uzmanı Dr. Asiye Elvan Kumkayır, hasta kabulüne başladı.

Obeziteye bağlı ölümler sigara nedenli ölümleri geride bıraktı

Obezitenin ilkokul çağındaki çocuklarda da arttığına dikkat çeken Metabolik ve Obezite Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Erol, obeziteye bağlı ölümlerin sigarayı da geçerek dünyada ilk sırada yer aldığına dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürü Polat: 'Bağımlılık, her geçen gün artan bir hız ve çeşitlilik ile her yaştan insanımızı tehdit etmeye devam etmektedir'

Sağlıklı hayat merkezlerinin bağımlılıkla mücadelede en önemli birimler haline geldiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli toplumsal sorunlardan biri haline gelen bağımlılık, her geçen gün artan bir hız ve çeşitlilik ile her yaştan insanımızı tehdit etmeye devam etmektedir' dedi.

Kanserli çocuklara polis ağabeylerinden moral

Kanser hastası çocuklar polisler tarafından ziyaret edilerek moral desteğinde bulunuldu.

Diyarbakır'da İnteraktif Entegre Diyabet Biriminden vatandaşa kaliteli hizmet

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Diyabet Birimi vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

DİSKİ'den Kızılay'a kan bağışı

DİSKİ Genel Müdürlüğü, farklı birimlerde görev yapan personeli, Kızılay'ın kan stoklarının azalması nedeniyle yaşanan duruma duyarsız kalmayarak kan bağışında bulundu.

Obez kuzenler gastrik bypass ameliyatı ile sağlığına kavuştu

İstanbul'da yaşayan obezite hastası kuzenler Malatya'da birer gün ara ile gerçekleştirilen gastrik bypass ameliyatları ile yeniden sağlığına kavuştu.

3 günde 888 adrese karantina

Adıyaman'da, korona virüs salgını dolayısıyla son üç günde 888 adres karantina altına alındı.

Malatya yeni bir hastaneye daha kavuştu

2019 yılında Malatya'da temeli atıldığında muhalefet partilerinin hayal dediği Battalgazi Devlet Hastanesinin inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki aylarda açılması planlanan hastane ile ilgili konuşan AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenci, yeni hastanenin bölge için önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Gölbaşı'nda bir haftada 348 adres karantinaya alındı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde korona virüs dolayısıyla son 1 haftada 348 adres karantina altına alındı.

Kolesterolün önemi kanda ortaya çıktı: Düşükte kan berrak, yüksekte bulanık ve katı

Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Baydar, kolesterolün önemine dikkat çekerek, 'Kalp ve damar hastalıklarında en önemli risk faktörü şüphesiz kolesterol yükseklikleridir. Kandaki görüntüsü bile bunu gözler önüne seriyor. Kolesterolü normal olan hastanın kanı berrak görünümlü. Kolesterolü yüksek olan hastanın ise bulanık ve katı görünümde. Bu iki görüntü arasındaki fark kolesterolün önemini çok güzel ortaya koyuyor' dedi.

Toplam 3596 haber.