Sağlık

Sağlık Haberleri

Ortaokul öğrencilerine farkındalık eğitimi: Bağımlılık

Medical Park Gaziantep Hastanesi bölgede yapmış olduğu sağlık yatırımları, okullarda gerçekleştirmiş olduğu farkındalık eğitimleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmaya devam ediyor.

Geçirdiği ameliyat sonrası hayatı kabusa dönen kadın 17 ay sonra sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da yaşayan 46 yaşındaki Nezahat Özbayhan, geçirdiği ameliyat sonrası enfeksiyon kaptı. Rahmi bağırsaklarına yapışan Özbayhan, birçok doktora göründükten sonra gittiği özel hastanede 17 ay sonra sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

En kapsamlı Covid 19 kongresi Gaziantep'te düzenlenecek

Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan COVİD-19 pandemisi ile yapılacak kongre hakkında bilgilendirmek amacıyla Rektörlük Senato Toplantı Salonunda basın toplantısı gerçekleştirildi.

Güzellik uzmanı uyardı, epilasyonda enfeksiyona dikkat

Güzellik Uzmanı Gülnaz Ayhan Melek, epilasyonda son zamanlarda artan enfeksiyon vakalarına dikkat çekerek, bunun hijyen koşullarına dikkat edilmemesinden kaynaklı olduğunu söyledi.

Kazara kendini vuran genç Türkiye'de nadir yapılan üreter plase ameliyatı ile 10 yıl sonra sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da 10 yıl önce 16 yaşındayken köpeklerin kavgasını ayırmak isterken kazara kendini vurup idrar yollarında sorun oluşan 26 yaşındaki Mehmet Balaman, gittiği birçok hastanede sağlığına kavuşamazken, başvurduğu özel hastanede 10 yıl sonra eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Son 24 saatte korona virüsten 203 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 203 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 59 bin 885 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Kalbinde sıvı toplandı Adıyaman'da ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

Kalbinin etrafında sıvı toplanan bir hasta, Adıyaman'da ilk defa uygulanan bir yöntemle sağlığına kavuşturuldu.

Kurdaki artış diş tedavisini de etkiledi

Döviz kurundaki dalgalanmalar ithal edilen ve diş tedavisinde kullanılan ürünleri de vurdu. Malatya'da özel bir klinikte Diş Hekimliği yapan Ömer Önder Güneş, ' İthal edilen ürünlerin dolar bazlı gelmesi ve alternatif tedavi seçeneklerinin de olmaması hem vatandaşlarımızı hem de sektörümüzü oldukça etkiledi' dedi.

Emekli Müftü Yağcı, koronaya yenildi

Malatya Eski Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

FÜ Hastanesi çalışanlarına temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesinde görevli personele temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi.

Diyarbakır ve bölgenin hasta yükünü taşıyan hastane hizmetine yenisini ekledi

Sağlık alanında yeniliklere devam eden Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi yönetimi, hizmetlerine bir yenisi daha ekledi.

Fonksiyonel Tıp ile nadir hastalıklara dikkat çekildi

Medıcal Park Gaziantep Hastanesi'nde düzenlenen Nadir Hastalıklar programında konuşan Fonksiyonel Tıp/İç Hastalıkları Dr. Öğr. üyesi Hüseyin Taşkıran, geçirgen bağırsak hastalığına dikkat çekerek vatandaşları hastalığa karşı uyardı.

GAÜN Hastanesinde V-Notes cerrahisi uygulanmaya başlandı

Gaziantep'te ilk kez V-Notes olarak adlandırılan vücutta hiçbir kesi yapmadan, laparoskopik olarak doğum kanalından gerçekleştirilen cerrahi yöntem Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi bünyesinde uygulandı.

Fizyoterapist Akkılıç'an boyun bel, eklem ve kas ağrılarına manuel terapi

Yüzyıllardır uygulanan manuel terapi ile boyun fıtığı, bel fıtığı, kas spazmı ve eklem ağrıları sona eriyor.

Felçli vatandaşların şifa buldukları iddia edilen türbeye ziyaretçi akını

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde bulunan Mirani ziyareti, felçli vatandaşların akınına uğruyor. Kabir ziyaretinin ardından hastalığın geçtiğini duyan felçli vatandaşlar, dünyanın dört bir yanından ilçeye akın ediyor.

Romatoloji doktorları sempozyumda buluştu

Medical Park Gaziantep Hastanesi tarafından romatolojik hastalıklar hakkında sempozyum organize edildi. Gaziantep Aile Hekimliği Derneği'nden hekimleri ve bölgedeki hekimlerin katılımıyla gerçekleşen sempozyumda yapılan sununmlarla hastalık hakkında farkındalık oluşturuldu.

Gölbaşı'nda bir haftada 513 adres karantinaya alındı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde korona virüs dolayısıyla son 1 haftada 513 adres karantina altına alındı.

Rektör Kızılay: 'Karaciğer nakli alanında dünya çapında bir üne ve birikime sahibiz'

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir programda karaciğer nakli başarılarından söz ederek, 'Karaciğer Nakil Enstitümüzün sadece başarılı ameliyatlar ve araştırmalar yapan bir kurum değil, aynı zamanda karaciğer nakli cerrahlarını ve hekimlerini de yetiştiriyoruz' dedi. Kızılay, karaciğer nakli alanında dünya çapında bir üne ve birikime sahip bir kurum olduklarına dikkat çekti.

Medical Park Gaziantep Hastanesi'nden bir ilk daha

Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi açıldı. Özel hastaneler bakımından Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde ilk olma özelliğini taşıyan merkezde, hastalar büyük bir titizlikle tedavi edilecek.

Toplam 3594 haber.