Sağlık

Sağlık Haberleri

Gerger Devlet Hastanesi'ne Psikolog atandı

Adıyaman'ın Gerger ilçe Devlet Hastanesi'ne psikolog atandı.

Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı hasta kabulüne başladı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Can Aydın, hasta kabulüne başladı.

Dünya Kanser Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kanserde erken teşhisin, tedavinin temelini oluşturduğunu söyledi.

Hastalıklardan ve Covid-19'dan korunmanın tercihi 'Zivzik narı'

Adını yetiştiği Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı köyden alan Zivzik narı, eşsiz aroması ve aylarca dayanabilen özelliği ile şifa kaynağı görevi görüyor.

İyilik hareketi KAYED 10 yaşında

Elazığ'da 2012 yılında kan bağışı ve bilincini oluşturmak için kurulan Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAYED) 10 yıldır faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Diyarbakır'da vakalar arttı: Pandemi hastanesi ve covid kliniği olan hastanelerde yeni yatışlar için dizayn çalışması başladı

19 vakalarında ciddi artışlar yaşandığı gözlendi. Memorial Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Türk Tabipler Birliği Pandemi çalışma grubu üyesi Yardımcı Doç. Dr. Levent Akyıldız, 'Omicron önceki varyantlara kıyasla daha hızlı ve yüksek bulaş kapasitesine sahip olması hastalığın hem ev içi temaslarında hem kapalı mekanda çalışanlarda daha yaygın ve hızlı gerçekleşmesi anlamına geliyor. Bizim önlemlere adapte olmamız halinde ancak bu süreci olabildiğince az sıkıntıyla atlatmamız mümkün' dedi.

Çapraz nakille 4 kişiye aynı anda böbrek nakli yapıldı, organ ailesi oldular

Nadir ameliyatlardan biri olan dörtlü çapraz ameliyatı ile 4 kişiye aynı anda Diyarbakır'da böbrek nakli gerçekleştirildi.

İngiltere'den geldi Hatem Hastanesi'nde diyabet cerrahisi ile şeker hastalığından kurtuldu

İngiltere'de yaşayan 53 yaşındaki diyabet hastası Meryem Uysal Gaziantep Özel Hatem Hastanesi'nde Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Yılmaz tarafından gerçekleştirilen kapalı yöntem, şeker (diyabet) ameliyatı sonrasında şeker hastalığından kurtuldu.

Malatya'da vaka sayıları arttı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya'da günlük vaka sayılarının 300-400'lere ulaştığını belirterek vatandaşları uyardı.

Rektör Kızılay'dan sağlıkçılara zam müjdesi

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, sağlık işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılmasına karar verildi.

Reflü'den 1 saatte kurtulun

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan Reflü hastalığı ve Anti Reflü Cerrahisi hakkında bilgiler verdi.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Elazığ'da rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşamaktayız'

En küçük olumlu bir havada vatandaşların rehavete kapılarak tedbirleri elden bıraktığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Şu an Elazığ olarak bu rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşamaktayız. Tedavi gören hastalarımızın yüzde 98'e yakını ya aşısız ya da aşılarını tamamlamayanlar oluşturmaktadır' dedi.

Son kullanma tarihi geçen yemeklik sos ve hamur kabartma tozları imha edildi

Diyarbakır'ın AK Parti Bağlar Belediyesi'ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü gıda denetim ekiplerinin gerçekleştirdiği kontrollerde son kullanma tarihi geçen çok sayıda gıda ürünü tespit edilerek imha edildi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şenol: 'Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından hastalarımız var'

Yaklaşık 7 yıldır varis ameliyatlarını genel anestezi verilmeden ultrasonografi eşliğinde 3 ile 20 dakikalık bir işlem süresiyle yaptıklarını belirten Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sefa Şenol, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından hasta geldiğini söyledi.

Vaka yoğunluğu en çok artan 10 il arasına giren Elazığ'da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasına giren Elazığ'da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti.

54 yaşındaki doktor beyin tümörüne yenik düştü

Malatya'da görev yapan 54 yaşındaki Dr. Fahrettin Yılmaz, yakalandığı beyin tümörü hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

'Küçük kesi' ameliyatlarında iyileşme süresi kısa, kozmetik avantajı yüksek, daha az yara izi

Kalp cerrahisinin tarihçesi 60 yıla dayanırken, son dönemlerde Minimal İnvaziv (Küçük Kesi) ameliyatları hem iyileşme süresi hem de kozmetik avantajı nedeniyle başarılı hekimler tarafından tercih edilmeye başlandı.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Coşkuner: 'Cüzzamda erken tanı ve tedavi çok önemlidir'

Cüzzamda erken tanının çok önemli olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, 'Cüzzamı ülkemizde az sayıda görmekteyiz. Az görülmesine rağmen cüzzam hastalığı kalıcı sakatlıklar ve körlük gibi çok ciddi komplikasyonlara sebep olduğu için farkındalık günü önemlidir' dedi.

Bentli'den Omicron Varyantı uyarısı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni tip korona virüste Omicron varyantının tehlikesine dikkat çekerek, 'Omicron Varyantından sevdiklerimizi korumamızın tek yolu tamamlayıcı doz aşılarımızı yaptırmaktır' dedi.

Toplam 3596 haber.