Sağlık

Sağlık Haberleri

Diyaliz hastası kadının yardımına jandarma yetişti

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, kar yağışı nedeniyle evinde mahsur kalan diyaliz hastası jandarma ekiplerinin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı.

Vücudu yanan bebeğin imdadına UMKE yetişti

Gaziantep'te vücudu kaynar su dökülmesinden dolayı yanan 1 yaşındaki bebeği, yolu kapanan mahalleden UMKE alabildi. Ambulansın giremediği yolda 1 metrelik karı büyük çabayla aşan UMKE, bebeğin Gaziantep'e sevk edilmesini sağladı.

Evlerinde mahsur kalan hastaları ekipler kurtarıyor

Adıyaman'ın Besni ilçesinde ekipler, yolları karla kapanan köylerdeki hastalara ulaşmak için seferber oluyor.

Karda yürürken düşme tehlikesine dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Işık, etkili olan kar yağışı ve beraberinde gelen buzlanmaya dikkat çekerek, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere herkesin düşme riskinin arttığını belirterek, buzlu yolda yürürken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Avusturya Parlamentosu’ndan zorunlu Covid-19 aşısına onay

Avusturya Parlamentosu'nun alt kanadı olan Ulusal Konsey'de yapılan oylamada, 33 hayır oya karşılık 137 oyla ülkede Covid-19'a karşı aşı zorunlu hale getirildi. Uygulamanın 1 Şubat'tan itibaren başlaması beklenirken, Avusturya, aşı zorunluluğu getiren ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi oldu.

UMKE, kar engeli tanımadı

Malatya'da yoğun kar nedeniyle yollar kapanınca iki günde 23 hastaya paletli ambulans ile ulaşan UMKE ekipleri, hastalara müdahale etti.

Rinoplasti atlası artık Türkçe

Rinoplasti alanında dünyada bir ilki gerçekleştirerek bir fotoğraf atlası hazırlayan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir'den Türk meslektaşlarını sevindiren haber geldi. Şeneldir'in hazırladığı 'Photographic Atlas of Rhinoplasty' isimli fotoğraf atlasının Türkçe baskısı yayımlandı.

Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım:

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, burun şekillendirme ameliyatlarında son dönemde öne çıkan tekniğin piezo yöntemi olduğunu belirterek, ultrasonik burun estetiği' olarak da bilinen yöntemin detaylarını ve avantajlarını anlattı.

Diyarbakır'da cenaze defni için 8,5 saatlik yol açma çalışması yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeni ile yardıma ihtiyacı olan vatandaşları yalnız bırakmazken, ekipler kar ve tipi nedeni ile kapanan mezra yolunu 8,5 saatlik çalışma ile açarak vefat eden vatandaşın cenazesini mezarlığa ulaştırdı.

Türkiye’yi Etkileyen Kış Koşulları Kan Bağışlarını Da Vurdu

Kızılay, Türkiye’nin birçok bölgesini etkisi altına alan kış koşulların kan bağışlarını da olumsuz etkilemesi üzerine yeni bir kan bağışı kampanyası başlattı.

Elazığ'da mahsur kalan yaşlı hastanın yardımına sağlık ekipleri yetişti

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Harabekayış köyünde mahsur kalan hasta vatandaş, sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı.

Deprem izolatörü şiddeti yarı yarıya az hissettiriyor

Elazığ'da 2018'de hizmet vermeye başlayan Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremde vatandaşların yardımına koştu. Hastanede depremzedelerin tedavileri yapılırken, hastane içerisinde bulunan 872 deprem izolatörü ise depremin yarı oranda daha az hissedilmesini sağladı.

Son 24 saatte korona virüsten 157 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 157 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 69 bin 658 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Yenişehir'de YADES ile evde sağlık hizmeti başladı

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında ilçede ikamet eden 65 yaş ve üzeri vatandaşların evde ve hastanelerde sağlık taramaları yaptırılıyor.

Sağlık Müdürü Tiryaki'den Sağlık-Sen'e ziyaret

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, Sağlık Müdürlüğü üst yöneticileri ile birlikte Sağlık-Sen Gaziantep Şubesini ziyaret etti.

Elazığ Belediyesi ve adliye binasında aşı standı kuruldu

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ Belediyesi ve adliye binasında aşı standı kuruldu.

Prostat ameliyatlarında yeni nesil lazer yöntemi: Holep

Medical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan, prostat ameliyatlarında yeni nesil teknolojilerin hasta açısından oldukça avantajlı olduğunu belirterek, Holep yöntemi uygulanan hastaların bir kaç gün içerisinde gündelik işlerine dönebildiğini ifade etti.

Hipo Hipo hastasının evlat hasreti 11 yıl sonra ikiz gebelikle sona erdi

Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a gelen Hipo Hipo hastası Pınar-Ramazan Delibalta çifti, Akupunktur ve fitoterapi tedavileriyle 11 yıllık çok hasreti ikiz gebelikle son buldu.

Adıyaman'da 21 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi

Adıyaman'da, şiddetli rüzgar nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından 21 kişi zehirlendi.

Toplam 3610 haber.