Sağlık

Sağlık Haberleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gramaj denetiminde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, pastanelere yönelik pasta kutusu gramajı denetimi yaptı.

ANKA hastanesi karda evlere sağlık hizmeti götürüyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, Evde Sağlık Hizmetleri ile kar yağışı nedeniyle hastaneye gidemeyen hastalar için ihtiyaç duyulan branşlarda muayene ve hasta takibi hizmetini kesintisiz vermeye devam ediyor.

Son 24 saatte korona virüsten 156 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 156 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 67 bin 023 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Fedakar itfaiyeci engelli hasta kadını sırtında taşıdı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tedavi olduktan sonra evine gidemeyen engelli 76 yaşındaki Ayten Yar'ın imdadına Kahta Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yetişti.

Rahim ağzı kanserinden HPV aşısıyla korunun

Liv Hospital Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali Ovayolu, rahim ağzı kanserine yol açan Human Papilloma Virüsü'nün (HPV) cinsel temas ile bulaştığını hatırlatarak, HPV, hem bulaştıran kişide hem de bulaşan kişide hiçbir belirti göstermeyebilir. Virüsten aşı olunarak korunulabilir' dedi.

Sağlık görevlisinin sırtında taşıdığı kadından teşekkür

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sağlık görevlisi tarafından sırtta taşınan kadın ekiplere teşekkür etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyasından paylaştığı kadın, konuştu.

5 yıldır kavga ediyorlardı, aldıkları müjdeyle matem havası bayrama döndü

Diyarbakır'da 5 yıldır çocukları olmadığı için sürekli evde tartışarak sancılı bir süreç geçiren çift, bebekleri olacağı müjdesiyle büyük sevinç yaşadı.

Kalp hastasına karlı yollar açılarak ulaşıldı

Malatya'da hastaneye gitmesi gereken kalp hastasına karlı yollar açılarak ulaşıldı.

Karda mahsur kalan UMKE ekibi paletli ambulans ile kurtarıldı

Malatya'nın pütürge ilçesinde hasta almaya giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), karda mahsur kalınca yardımına paletli ambulans yetişti.

Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne tomografi cihazı gönderildi

Adıyaman'ın Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı tarafından tomografi cihazı gönderildi.

Diyarbakır'da hava ambulansı Berivan için havalandı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde kronik anemi kan transfüzyonu ihtiyacı olan 29 yaşındaki Berivan Hazar, hava ambulansıyla Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Sağlık görevlisi yaşlı hastayı sırtında taşıdı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde kar nedeniyle ilerleyemeyen ambulansa hastayı sağlık görevlisi sırtında ulaştırdı.

'Karne iyiyse de kötüyse de aşırı sevinç veya kızgınlıktan kaçının, ara tatilde sosyal medya detoksu yapın'

Medical Park Elazığ Hastanesinde görev yapan psikolog Çağla Yılmaz, karne notu kötü olan öğrencilerin cezalandırılması kadar karne notu iyi olan öğrencilere aşırı bir övgü yapılmasının da farklı sorunları beraberinde getirebileceğini söyledi.

ABD’de son 24 saatte 2 bin 479 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

ABD'de Covid-19 salgınında son 24 saatte 2 bin 479 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı 860 bin 247'ye ulaştı.

Sağlıkçılardan duygulandıran paylaşım

Kar ve tipi nedeniyle özellikle kırsal mahallelerde hastalara ulaşmada sıkıntı yaşayan sağlıkçılar, fedakarca görev yapıyor.

Elazığ Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, hasta kurtarma operasyonuna katıldı

Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, ekiplerle birlikte paletli ambulansa binerek hasta kurtarma operasyonuna katıldı.

Dr. Murat Gök Medical Park Gaziantep'te

Medical Park Gaziantep Hastanesi alanında uzman olan hekimleri bünyesine alarak kadrosunu güçlendiriyor.

Doğumu yaklaşan kadınlara kent merkezi uyarısı

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Salıcı, Adıyaman'da beklenen ikinci dalga kar yağışı öncesinde ilçe ve köylerde oturan hamileleri uyardı.

Karlı ve buzlu havalara dikkat

SANKO Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, özellikle kış aylarında düşmelere bağlı kırık ve çıkıklarda yaşanan el ve ayak bileği kırıklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Toplam 3610 haber.