Sağlık

Sağlık Haberleri

Başhekim Aydın hastanedeki gelişmeleri değerlendirdi

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Emin Aydın, hastanenin sağlık alanında yaptığı yenilikleri değerlendirdi.

Kanserle savaşta 'Akıllı ilaçlar' etkisi: İyileşmede fark oluşturuyor, sosyal hayata devamı sağlıyor

Kanser tedavilerinde klasik tedavilere göre fark oluşturan 'Akıllı ilaçlar', hem başarı oranı yüksek olduğu, hem de hastanın sosyal hayatına daha rahat devam etmesini sağladığı uzmanlar tarafından belirlendi.

TÖTM'de Yetişkin Endoskopi Ünitesi'nin yeni yeri törenle açıldı

Malatya İnönü Üniversite Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) Yetişkin Endoskopi Ünitesi'nin yeni yeri törenle açıldı.

Bakan Koca üzeri kirli olduğu için ambulansa binmek istemeyen işçiyi paylaştı

Gaziantep'te göçük altında kalarak yaralanan işçinin üzerinin kirli olmasından dolayı ambulansa binmek istememesi yürek burktu. O anların görüntüsünü paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'İşçi kardeşimiz, Bu ambulans sizi almaya geliyor diye tertemiz' dedi.

Bir günde 523 adres karantinaya alındı

Adıyaman'da, korona virüs salgını dolayısıyla bir günde 523 adres karantina altına alındı.

Erdoğan Öz'den pandemi uyarısı

Son günlerde vaka sayılarında ciddi artış yaşandığına dikkat çeken Adıyaman Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz, vatandaşları uyardı.

Erken teşhisle minik kalpleri sağlığına kavuşturmak mümkün

Doğumsal kalp hastalıklarında erken teşhis ve uygun tedavi yöntemleri ile çocukları sağlığına kavuşturmanın mümkün olduğunu belirten Liv Hospital Gaziantep Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kürklüoğlu, 'Çocuklarda bazı doğuştan kalp kusurları çok basittir ve tedavi gerektirmez. Ancak daha karmaşık olan kusurların doğum sonrası hemen ameliyat edilmesi gerekebilir'' dedi.

Yerli aşı Turcovac'a davet

Yeni tip korona virüs vakalarının arttığı Malatya'da vatandaşlar aşı olmaya davet edildi.

Doğum ağrılarına sanal dokunuş

Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü'nde geliştirilen 'Sanal Oyunlar' projesiyle doğumlar artık daha kolay olacak.

Lina bebek ANKA'da iyileşti

Ateş ve halsizlik şikayeti ile ANKA Hastanesi'ne getirilen ve Septik Artrit tanısı konulan 3 aylık Lina bebek, uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştu.

Uluslararası Epilepsi Günü

SANKO Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Buket Yılmaz, 'Epilepsi hastalığı diğer kronik hastalıklardan farklı değildir. Epilepside farkındalık oluşturmak hastalarımızın özgüvenini artıracak ve toplumdaki diğer bireylerin empati kurmasını kolaylaştıracaktır' dedi.

Bozulmuş gıdaları vatandaşa satacaklardı, belediye ekipleri yakaladı

Gıda denetimlerini sürdüren Diyarbakır'ın AK Partili Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ilçe genelinde sürdürdüğü kontrollerde bir çok gıda çeşidine ait ürünlerin bozulduğu halde vatandaşlara satıldığı tespit edildi. Ürünler imha edildi, işyerleri hakkında yasal işlem uygulandı.

Bir günde 336 adres karantinaya alındı

Adıyaman'da, korona virüs salgını dolayısıyla bir günde 336 adres karantina altına alındı.

Yenişehir Belediyesi'nden personele teknoloji ve madde bağımlılığı semineri

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, personeline yönelik teknoloji ve madde bağımlılığı semineri düzenledi.

Malatya'da korona virüs vaka sayıları artmaya devam ediyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da korona virüs vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Malatya'da da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre, 22-28 Ocak tarihleri arasında her yüz bin kişide görülen vaka sayısı 253,80'e yükselmişti. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yüz bin kişide görülen vaka sayısının bu hafta bin'e yaklaştığını öngördüklerini belirterek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Kaşıntı şikayetiyle geldi, hem covid hem de kanser olduğunu öğrendi

Gaziantep'te hastaneye kaşıntı şikayetiyle gelen Şükran Tekin'in hem lenf kanserine hem de korona virüse yakalandığı tespit edildi. Hastanın Covid-19'un tipik belirtilerini göstermediğini sadece kaşıntı belirtisi yaşadığını aktaran Doçent Dr. Gülseren Elay, Covid tedavisinin ardından hastanın kaşıntısının sona erdiğini söyledi.

Tirod hastalıklarının bilinmeyenlerini uzmanı anlattı

Günümüzde sıklıkla görülen tiroid hastalıklarının bilinmeyenlerini anlatan Prof. Dr. Ersin Akarsu, sebepsiz yaşanan yorgunluk ve halsizliğin tiroid hastalığının habercisi olabileceğini belirterek, gebelik sürecindeki iyot tüketiminin bebek ve anne sağlığı için önemli olduğunu söyledi.

Adıyaman'da Sağlık Platformu kuruldu

Sağlık alanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelmesiyle Adıyaman Sağlık Platformu kuruldu.

Çocuklarda boğaza kaçan cisimlere bilinçli müdahale hayat kurtarabilir

Soluk borusuna yabancı cisim kaçmasının özellikle 6 ay ile 3 yaş arası çocuklarda daha sık görülüyor. Diyarbakır Memorial Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, yabancı cisim aspirasyonlarında erken tanı ve uygun ilk yardım müdahalesinin hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Toplam 3593 haber.