Sağlık

Sağlık Haberleri

Gaziantep'te glokoma hastalığına dikkat çekildi

Medical Park Gaziantep Hastanesi Glokom hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak maksadı ile Dünya Glokom Haftası sebebi ile hastanenin lobisinde etkinlik gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan SANKO Hastanesine teşekkür belgesi

SANKO Üniversitesi Hastanesi'ne organ nakil merkezinin yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi sunuldu.

Medical Park Elazığ Hastanesi'nden 'Kadınlar Günü' Semineri

Medical Park Elazığ Hastanesi ve Keban Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçe kadınlarıyla bir araya gelerek 'Kadınlar Günü' Semineri gerçekleştirdi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Karakan ANKA'da

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi güçlü ve iddialı hekim kadrosuna yeni bir ismi daha ekledi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, ANKA Hastanesi'nin hekim kadrosuna dahil olarak hasta kabulüne başladı.

Medical Park Elazığ Hastanesi kadınları unutmadı

Medical Park Elazığ Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Deneğinde çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak kendilerine çiçek verdi.

Akciğer kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kapalı yöntemle gerçekleştirilen akciğer kanseri ameliyatı sayısı 500'e ulaştı. Akciğer kanserinde erken tanının hayat kurtardığını belirten Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, bu konuda farkındalığın arttırılması gerektiğini söyledi.

Glokom körlüğe neden olabilir

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pelin Özyol, glokomun (göz tansiyonu) tedavi edilmediğinde körlüğe neden olabileceğini söyledi.

Uzmanlar uyardı: Aşırı kilo gebeliğe engel

Uzmanlar, aşırı kiloların gebeliğe engel olabildiğini belirtirken, kilonun hormonal dengeyi bozarak düzensiz adet görmeye ve dolayısıyla gebe kalmayı engelleyebildiği uyarısında bulundu.

Elazığ'da 'Newiş Newişe' tiyatro oyunu büyük ilgi gördü

Fransız yazar Moliere'in Hastalık Hastası eserinin Zazaca çevirisi olan ve Elazığ'da sahnelenen 'Newiş Neweşi' tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Uzman Dr. Yiğit sağlıklı güzellik kliniğinin ikinci şubesini açıyor

Uzman Dr. Yahya Yiğit, Diyarbakır'daki kliniğinden sonra ikinci şubesini İstanbul Nişantaşı'nda açıyor. Kurdelesini iş ve sanat camiasından ünlü isimlerin keseceği açılış için geri sayım başladı.

Genel cerrah Kesgin'den obezite uyarısı

Adıyaman'ın Gölbaşı Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Yasir Musa Kesgin, dünya obezite günü nedeniyle uyarılarda bulundu.

Karaciğer naklinden sonra obez olan hasta yeniden sağlığına kavuşuyor

Malatya'da daha önce açık ameliyat ile canlı donörden karaciğer nakli yapılan hastaya bu kez laparoskopik (kapalı) yöntem ile tüp mide ameliyatı yapıldı. Hasta, tekrar eski kilosuna kavuşacağı günü bekliyor.

Elazığ'da vatandaşlar maske takmamaya çabuk alıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan maske takma zorunluluğunun sadece kapalı ortamlarda mesafe kuralına göre uygulanacağını bildirdikten sonra Elazığ'da birçok vatandaş maskeye veda etti.

Obezite kaderiniz değildir

Özel MMT Amerikan Hastanesi Başhekimi, Obezite Cerrahı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Anıl Özmutlu, obezite günü dolayısıyla hastalıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Özmutlu, obezite hastalığının önlenebilir bir hastalık olduğunu ve tüp mide ameliyatlarının başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.

Çocuklarda kronik kabızlık ihmal edilmemeli

Kronik kabızlığın çocukluk çağının en yaygın problemlerinden biri olduğunu vurgulayan Liv Hospital Gaziantep Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Doç. Dr. Yasin Şahin, 'Kronik kabızlık son derece rahatsız edici ve yaşam kalitesi üzerinde negatif bir etkiye sahip bir hastalıktır'' dedi.

ANKA'da 3 günde 11 büyük cerrahi operasyon

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Metabolik Cerrahi Biriminde 3 günde başarı ile sonuçlanan 11 büyük cerrahi operasyon gerçekleştirildi.

Elazığ Belediyesinden atık ilaç toplama projesi

Elazığ'da imzalanan protokol kapsamında toplanan atık ilaçlar Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde depolanarak lisanslı firmalar tarafından bertaraf edilecek.

Serebral Palsi hastası kardeşlere moral

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi gören Serebral Palsi hastası Ayşe ile Şuayp kardeşlere moral ziyareti gerçekleştirildi.

Ortaokul öğrencilerine farkındalık eğitimi: Bağımlılık

Medical Park Gaziantep Hastanesi bölgede yapmış olduğu sağlık yatırımları, okullarda gerçekleştirmiş olduğu farkındalık eğitimleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmaya devam ediyor.

Toplam 3593 haber.