Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Avrupa'nın peyniri Gaziantep'ten

Gastronomi kenti Gaziantep'te üretilen Antep peyniri yıllık 50 tona yakın ihracatla 30 ülkede sofraların vazgeçilmez ürünü oldu.

Başkan Sadıkoğlu'ndan STK vurgusu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bir ziyarette yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, 'Tabandan gelen sorunların yukarılara taşınmasında STK'lar önemli bir görev yapıyor' dedi.

Kayısı ağaçları 20 gün geç çiçek açtı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bu yıl kayısı ağaçlarının Malatya'da etkili olan soğuk hava nedeniyle yaklaşık 20 gün geç çiçek açtığını belirterek, Nisan ayından sonra kayısı rekoltesi hakkında değerlendirme yapılabileceğini ifade etti.

GAHİB Başkanlığına Zeynal Abidin Kaplan seçildi

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurulu GAİB hizmet binasında gerçekleştirildi. Tek listeyle gerçekleştirilen kongrede Zeynal Abidin Kaplan yönetim kurulu başkanlığına seçildi. TİM Başkanı İsmail Gülle genel kurula zoom üzerinden katılarak yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

Gaziantep'te ihtiyaç sahipleri için ekmek fiyatı 1.5 TL'ye indirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası iş birliğinde gerçekleştirilen proje ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 200 gram somun ekmeğin fiyatı 2 buçuk liradan 1 buçuk liraya indirildi.

Çiftçiye droneli ilaçlama desteği

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi ile ilçe tarım ve orman müdürlüğünün iş birliği çerçevesinde Sivritepe Mahallesinde bulunan 6 bin dekar buğday alanı drone ile ilaçlandı.

Bağlar Belediyesi KDV denetimlerine devam ediyor

Diyarbakır'ın AK Partili Bağlar Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indiriminin etiketlere yansıtılıp yansıtılmadığını tespit etmek için ilçenin her tarafında denetim seferberliği başlattı.

Milletvekili Taşdoğan, ayakkabı sektörünün sesi oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, Ticaret Bakanı Muş tarafından cevaplandırılmak üzere Ayakkabı Sektörü 'nü yakından ilgilendiren 'Tabaklanmış Deri' ihracatı hakkında bilgi almak amacıyla soru önergesi sundu.

Baklavacıların ihracat başarısı

Gaziantepli baklava işletmeleri, yurt dışına yaptıkları ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Çiftçilere nohut tohumu desteğİ

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde çiftçilere nohut tohumu desteği yapıldı.

Elazığ'da çiftçilere tohum desteği sağlandı

Elazığ'da 'Baklagil Ekiyorum Toprağımı ve Soframı Zenginleştiriyorum' projesinde çiftçilere tohum desteği sağlandı.

İlk çeyrekte kuru kayısıdan 91 milyon 291 bin dolar gelir

Malatya'da kuru kayısıda 2022 yılın ilk çeyreğinde 91 milyon 291 bin dolar gelir elde edildi. Mart ayı kayısı ihracatında ise 36 milyon 464 bin dolar gelir sağlandı.

GAİB ve Gaziantep'ten Mart ayında yeni ihracat rekorları

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), son dönemde sergilediği güçlü ihracat performansını Mart ayında da sürdürmeyi başardı.

Gaziantep'ten ilk çeyrekte 2,6 milyar dolar ihracat

Türkiye'nin en çok ihracat yapan beşinci ili Gaziantep, mart ayında 1 milyar 19 milyon 822 bin dolarlık ihracatıyla 2022 Ocak-Mart döneminde 2 milyar 646 milyon 385 bin dolara ulaşarak Türkiye ihracatının yüzde 4,8'ini gerçekleştirdi.

Gaziantep'in Mart ayı ihracatı 1 milyar 19 milyon 822 bin dolar oldu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, tüm güçlüklere rağmen Gaziantep'ten mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,7 oranında artışla 1 milyar 19 milyon 822 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

TKDK'dan Elazığ'a 536 milyon liralık yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü 14 Ocak tarihinde ilan edilen ve proje kabulleri 25 Mart'ta tamamlanan 11.Başvuru çağrı dönemini rekor bir başarı ile tamamladı.

Malatya'dan üç ayda 110 milyon dolar ihracat

Malatya'dan 2022 Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42 artışla 45 milyon 953 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Sadıkoğlu, '2022 yılının ilk üç ayına baktığımızda da ihracatımızın arttığını görüyoruz. Geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 32 artışla Ocak-Mart döneminde 110 milyon 690 bin dolar ihracat gerçekleştirdik' dedi.

Battalgazi Belediyesi'nden KDV indirimi denetimi

Battalgazi'de sorunsuz bir Ramazan ayı geçirmesini sağlamak için tüm tedbirleri alan Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temizlik ürünlerinde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesiyle birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlerde denetimlerini arttırdı.

Tarımda gübreleme ve zararlılar ile mücadelede çiftçilere bilgi verildi

Malatya'nın Darende ilçesinde kaysıda gübreleme ve zararlılar ile mücadele konusunda çiftçilere bilgi verildi. Toplantıda, üretimin önemine temas edilip tarımda daha fazla üretim daha fazla refah üzerinde duruldu.

Toplam 4935 haber.