Ekonomi

Ekonomi Haberleri

DİKKAD'dan çiftçilere aşılama eğitimi

Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği, ilçedeki birçok çiftçilere yönelik olarak aşılama eğitimi gerçekleştirdi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Esnaf Odası başkanlarımızın gayretine şahidiz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, 'Esnaf Odası başkanlarımız, üyelerinin sorunlarının çözümü için elini değil, bedenini taşın altına koyuyor buna şahidiz' dedi.

İklim değişikliği kayısı üreticilerini korkutuyor

Malatya'da etkili olan kar yağışı ve soğuk havanın ardından kayısı üreticileri don endişesi yaşıyor. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, hava sıcaklığının gece sıfırın altında seyretmesi nedeniyle kayısı çiçeklerinde oluşacak hasarın ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacağını belirtti.

Reklam sektörü gençleri bekliyor

Artline Reklam Ajansı Kurucu Başkanı Onur Durası, geleceğini şekillendirme aşamasındaki gençlere reklam sektörünü önerdi. Sektörün gençlere ihtiyacı olduğunu belirten Durası, ''Reklam sektöründe bir süredir yetkin insan kaynağı açığı var. Dolayısıyla reklam sektörü gençler için büyük fırsatlar barındırıyor' dedi.

GSO Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Gürkan, 200 milyon TL'lik yatırımın yapıldığı alanda incelemede bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, güçlendirme çalışmalarının devam ettiği 200 milyon TL'lik yatırımın planlandığı alanda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, beraberindeki heyet ve Gaziantep protokolü, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi'ni (Model Fabrika) ziyaret ederek, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ile bir araya geldi.

Ramazan Özcan, et fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, hayvancılık ve et fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin: 'Türkiye ekonomik değişimlere ve sorunlara cevap verecek güçte'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Gaziantep Model Fabrika'da yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomik değişimlere ve sorunlara cevap verecek güçte dedi. Model Fabrika'nın endüstriyel üretim düzenine yeni bir ivme kazandırdığını da vurgulayan Bakan Bilgin, Merinos Fabrikası ziyaretinde de işçilerle birlikte öğle yemeği yedi.

Yesilyurt'ta 'et entegre tesisi' hizmete girdi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın yeni dönem vaatlerinden olan 'Et Entegre Tesisi', Yeşilyurt İŞGEM bünyesindeki Yemek Fabrikasında hizmete girdi.

GAÜN'de sektör buluşması etkinliğine yoğun ilgi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı ile Halı Tasarımcıları Derneği (HATAD) işbirliği çerçevesinde sektör buluşması etkinliği düzenlendi.

Bakan Bilgin: 'Asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Şehitkamil Sanat Merkezi'nde düzenlenen Üretim Sürecine Katılım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Programda konuşan Bakan Bilgin, Türkiye tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 üzerinde attırdık. Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum dedi.

Tarihi Kapalı Çarşıda Ramazan hazırlığı başladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşı'sında esnaf, hazırlıklara başladı.

Vergide beyanında kabul masası kolaylığı

Gaziantep'te mükelleflerin vergi beyanını kolaylaştırmak amacıyla Sanko Alışveriş merkezinde kurulan beyan masaları hizmet veriyor.

Başkan Sadıkoğlu: 'Esnafımız pandemide büyük yara aldı'

Esnaf Odalarına hayırlı olsun ziyaretlerine devam eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yaşanan tüm sosyal ve ekonomik sıkıntılardan anında etkilenen esnafımız özellikle pandemide büyük yara aldı' dedi.

Doku kumaş tasarım yarışması için start verdi

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması'nın 2022 takvimi belli oldu.

Uzmanlarından ekonomik araç sürüşleri için ip uçları

Malatya'da oto bakım servislerinde profesyonel hizmet sunan işletme yetkilileri sürücülere yakıt ekonomisi sağlayabilmek için altın değerinde öneriler sunuyor.

Malatya'da ekmeğe 9 ayda 3 kez zam yapıldı

Malatya'da 2.5 TL'ye satılan ve tırnaklı yada pide olarak da bilinen ekmeğe son 9 ayda 3 kez zam yapıldı. Geçen yıl Haziran ayına kadar 1.5 TL'ye satılan ekmeğin fiyatı 3 TL'ye çıktı.

Çıraklıkla başladı, 27 kişiye istihdam sağladı

Malatya'da çırak olarak işe başladığı sanayide, oto bakım servisini faaliyete geçiren Muzaffer usta 27 kişiye istihdam sağlıyor.

Toplam 4927 haber.