Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tatlı satışlarında Ramazan bereketi, satışlar iki kat arttı

Ramazan aylarının vazgeçilmesi olan tatlılara bayramın yaklaşmasıyla talep arttı. İşletmeci Yılmaz Elaldı, bölge halkının Ramazan ayında tatlı tüketmeyi gelenek haline getirdiğini ifade ederek, satışların iki kat arttığını söyledi.

Hububat Bakliyat İhracatçılarında Celal Kadooğlu dönemi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel kurulda, tek liste halinde yapılan seçimlerde Celal Kadooğlu Birlik Başkanı seçildi.

İslahiye'de belediye pazara tezgah açtı

İslahiye Belediyesi pazara tezgah açtı. Tezgahta soğanın kilosu 3 liraya, patatesin kilosu ise 5 TL'den satışa sunuldu. Belediyenin tezgahı yoğun ilgi gördü.

Birikmiş Elektrik Borçlarına Faiz Affı Geliyor

Elâzığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ),tüketicilerin2021 yılına kadar olan dönemdeki elektrik borcuna ait faizin silineceğini duyurdu.

Başkan Sadıkoğlu'ndan afetzede işletmeler için destek çağrısı

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kar afetinde zarar gören işletmelerin sahiplerini ziyaret ederek, ''Şuana kadar firmalarımıza afet çerçevesinde herhangi bir destek olunmaması üyelerimiz adına bizleri üzüyor'' dedi.

Malatya'da servis ücretlerine düzenleme

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar ile okul servis ücretlerinde ve sanayi personel taşımacılığı yapan servis ücretlerinde düzenlemeye gittiklerini söyledi.

Başkan Sadıkoğlu'ndan emlakçı çağrısı

Malatya Emlakçılar Odası'nı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Emlakçılar, ilimizdeki ticari döngünün oluşmasını sağlıyor. Vatandaşlarımıza alım, satım ve kiralama konularında emlakçılara güvenmeleri ve onlarla hareket etmelerini tavsiye ediyorum' dedi.

Doğanşehir de yüzde 75 hibeli kuru fasulye tohumu dağıtıldı

Malatya'nın Doğanşehir İlçesinde yörede eskiden adını duyuran ancak şimdi çok az üretimi olan kuru fasulye üretiminin yeniden canlanması amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde yüzde 75 hibeli kuru fasulye tohumu dağıtıldı.

İSO ve GSO iş birliğinde 'Sanayiden Sanayiye' platformu hayata geçirildi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde Türk sanayisinin tedarik ağının güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla, 'Sanayiden Sanayiye Platformu' kuruldu.

Adıyaman'daki GES sorunu Tancan'a iletildi

Güneydoğu Enerji Araştırmarı Derneği (GEADER) Genel Başkanı Ömer Çelebi ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adıyaman Temsilcisi Mustafa Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan'la Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Başkan Gürkan, millet kütüphanesi otoparkında incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kaba inşaat çalışmaları devam eden Millet Kütüphanesi altındaki otopark kısmında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Baklavacıların Ramazan mesaisi sürüyor

Gaziantep'te iftar sofralarını tatlandıran baklava için ustalar, özellikle Ramazan ayında talep artışı nedeniyle yoğun mesai harcarken, işletmeler günlük 350 tepsi baklavanın çıktığını söylüyor.

Büyükşehir Belediyesi 5 bin yağlık zeytin ve badem fidanı dağıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Araban ilçesinde 70 çiftçiye yüzde 60 hibeli 4 bin adet Nizip Yağlık Zeytin ile Bin adet de Badem Fidanı dağıttı.

DTSO, paydaşları ile kurduğu girişimci destek faaliyetlerine başladı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile kurduğu 'Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi' faaliyetlerine başladı.

Minibüsçü ve servisçi esnafına mazot farkı müjdesi

Geçtiğimiz günlerde Malatya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e servisçilerin sorunlarını ileten Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, 'Cumhurbaşkanımızın da bu konuda talimatıyla 1 Ocak ile 30 Haziran arasında servisçilik yapan esnaflarımıza mazot farkı verilecektir müjdesi verildi' dedi.

Başkan Gürkan, inşaatı devam eden yemek ve ekmek fabrikalarını gezdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, ilgili daire başkanları ve Orduzu Mahalle Muhtarı Abuzer Ekin ile birlikte inşaat çalışmaları devam eden yeni ekmek ve yemek fabrikasında incelemelerde bulundu.

Başkan Sadıkoğlu: 'İstişare kültürünü önemsiyoruz'

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz'ı makamında ağırlayan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Tüm siyasi partilerle istişare halindeyiz, istişare kültürünü önemsiyoruz' dedi.

DTSO ve DTB, 40 bin tonluk pamuk deposu kuruyor

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) oda, borsa müşterek toplantısında pamuk üreticilerin talepleri doğrultusunda 40 bin tonluk lisanslı pamuk deposunun kurulmasına karar verildi.

Elazığ'da son 3 ayda 98 milyon 976 bin dolar ihracat gerçekleştirildi

Elazığ'da 2022'nin ilk 3 ayında 83 ülkeye toplam 98 milyon 976 bin dolar ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplam 4935 haber.