Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Dünya makine halısı üretiminde lider Gaziantep

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Kaplan ve birlik üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği Gaziantep Valisi Davut Gül ziyaretinde yaptığı konuşmada dünya makinesi üretiminde Gaziantep'in lider olduğunu belirterek, sektörün daha da gelişmesi için yeni projelere imza atacaklarını söyledi.

Diyarbakır'da İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu Başkanlığında tüm paydaşların katılımıyla İl Koordinasyon Kurulunun 2022 yılı 1. dönem değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İş dünyasından Pençe- Kilit operasyonuna destek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türk ordusunun Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği terör operasyonlarına destek vererek, Mehmetçiğe başarı diledi

GAHİB'de yeni yönetim görev dağılımı yaptı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Zeynal Abidin Kaplan Başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen ilk toplantıda yeni yönetim kurulunda görev dağılımı yapılırken, 2022 yılının ilk çeyreğinde bölgeden gerçekleştirilen halı ihracat rakamları da masaya yatırıldı. Türkiye ve dünya gündeminin de değerlendirildiği toplantıda sektörel sorunların çözümüne yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye-Macaristan JETCO Kurucu Deklarasyonu imzalandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye-Macaristan JETCO Kurucu Deklarasyonu imza töreninde, Macaristan ile ikili ticaret hacmini 6 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Gaziantep'te tarımsal üretime 2 milyon fide desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretimin ve birim alandaki verimin arttırılması için verdiği desteklere yenisini ekleyerek Antep dolmalık patlıcanı, Nizip patlıcanı, Antep dolmalık biberi ve tarla domatesi fidesinden oluşan bölgeye özgü ürünlerden toplam 2 milyon fideyi çiftçiye dağıtıyor.

Güneydoğu'dan 154 ülkeye hububat ve bakliyat ihracatı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Celal Kadooğlu başkanlığında toplanan yeni yönetim kurulu üyelerin görev dağılımı yapıldı. Başkan Celal Kaduıoğlu 2002 yılında Güneydoğu'dan 154 ülkeye hubabat ve bakliyat ihracatı yapıldığını belirten Başkan Kadooğlu, yılın ilk çeyreğinde 925 milyon 904 bin dolarlık ihracat yapıldığını da ifade etti.

Kayısıda hasar tespiti ay sonunda tamamlanacak

Malatya'da zirai don nedeniyle hasar oluşan kayısı bahçelerinin tespiti için çalışma yürüten Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerinin saha taramasını ay sonuna kadar tamamlayacağı belirtildi.

Diyarbakır'dan dünyaya gözlük üretimi

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Optiksan Endüstriyel Ürünler Firması, yılda 1 milyon 600 bin adet gözlük üretirken, üretilen gözlükler iç piyasa ile birlikte yurt dışında da yaklaşık 20 ülkeye ihraç ediliyor.

Pastanelerde bayramlık kuru pasta yoğunluğu

Bayramın yaklaşmasıyla beraber pastanelerde kuru pasta yoğunluğu başladı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Üyelerimizi merkeze koyarak Odamızı büyütme gayretindeyiz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Göreve geldiğimiz günden bu güne üyelerimizi merkeze koyarak, Odamızı büyütmek için gayret gösteriyoruz' dedi.

DİSİDER yönetimi İHA Bölge Müdürü Kantarcıoğlu ile bir araya geldi

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) 1.Olağan Genel Kurulu sonrası görev dağılımını gerçekleştirdi. DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş, yönetiminde görevli ekip arkadaşlarıyla İhlas Haber Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu ile istişarede bulundu.

Kayısı bahçelerindeki ''don'' hasarı belli oluyor

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılınç, zirai donun kayısı bahçelerinde hasar bıraktığını belirterek, ' Malatya olarak bizim ürün kaybımız 1 milyar doların üzerinde. Bu Malatya'nın, üreticinin, Türkiye ekonomisinin kaybıdır' dedi.

Çiftçilere milyonlarca fide dağıtıldı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere 9 milyon 950 bin adet fide dağıtıldı.

Zarife Hanım Pastaneleri Diyarbakır'ın ağzını tatlandırmaya başladı

Faaliyete girdiği kısa sürede nam salan Zarife Hanım Pastaneleri, Diyarbakır'ın ağzını tatlandırmaya başladı.

Malatya'da işadamları iftarda buluştu

Malatya'da pandemi nedeniyle 2 yıldır düzenlenmeyen MÜSİAD Şubesi'nin geleneksel iftar buluşması, bu yıl yoğun katılımla gerçekleşti. İftar programına yetiştirme yurdunda kalan çocuklar da katıldı.

Başkan Çınar, kentsel dönüşüm alanını inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ''İnşaatı devam eden Yeni Belediye Hizmet Binamız ve Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizle birlikte Yeşilyurt'un geleceğine iki değerli eser daha emanet etmiş olacağız' diye konuştu.

Malatya'da kayısıyı don vurdu

Malatya'da yaşanan zirai don, kayısıyı vurdu.

Başkan Sadıkoğlu, kayısıyla ilgili tüm sektörlere destek istedi

Malatya'da meydana gelen zirai donun ekonomik anlamda birçok sektörü olumsuz etkileyeceğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üreticimizin bel bağladığı kayısımızı don vurdu. Bu nedenle üreticimiz başta olmak üzere kayısıyla ilgili tüm sektörlerin borçları ötelenmeli, faizsiz kredi destekleri sunulmalı' dedi.

Toplam 4937 haber.